Kategória 1

2024.06.24.
Korábbi kampányaink

Európai választások 2024

2024.06.24.
Korábbi kampányaink

Európai választások 2024

A 2024 -es európai választások kampány keretében számos fiatal szerezhetett új információt az Európai Unió működéséről, intézményeiről, és az aktív társadalmi részvétel fontosságáról.

A kampány célja

Az Eurodesk Brussels Link (EBL) 2024-es európai választási kampánya 2023 novembere és 2024 júniusa között zajlott. A közel 8 hónapot felölelő időszakban kiemelt szerepet kapott a fiatalok ösztönzése mellett az Európai Uniós ismeretek átadása is.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a nagykorú állampolgároknak választójoguk gyakorlásához releváns és hasznos információkra van szükségük a választási folyamat ismeretén túl az Európai Unió és intézményeinek működésével kapcsolatban, saját jogaikról és lehetőségeikről is. A kampány során a fiatalok megismerhették az őket körülvevő politikai és társadalmi környezetet az online és az offline térben egyaránt.

Nemzetközi szinten erre lehetőséget nyújtott az Eurodesk Brussels Link uniós politikusokkal készült interjú-sorozata, saját gyártású podcastje és a választásokra létrehozott weboldala. Itthon cikkekben és Instagram felületünkön mutattuk be az Európai Unióhoz és a szavazáshoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat. A fiatalok részt vehettek partnereink különböző, erre a témára épülő programjain és Euroclasses óráin. Az érdeklődők az europaert.eu összefogás önkénteseinek történetein keresztül is átélhették az aktív részvétel fontosságát.

A kampány során megjelent cikkeink

A 2024-es európai választásokhoz kapcsolódóan az Eurodesk Magyarország átfogó és részletes ismereteket nyújtott a fiataloknak az Európai Parlament működéséről, az EP-képviselők munkájáról és számos egyéb, a témát érintő tudnivalókról. Az információátadás mellett az érdeklődők olvashattak partnereink eseményeiről is, melyek fókuszában a választással, az aktív polgársággal és az Európai Unióval kapcsolatos tudnivalók álltak.

 

Az Európai Parlamentről és választásokról szóló ismertetők:

A kampány közösségi média kihívása:

Partneri beszámolók:

 

További hírekért, valamint külföldi mobilitási lehetőségért iratkozz fel hírlevelükre vagy keresd az Eurodesk partnereinket!