Miért érdemes szavaznod? 3. rész

2024.04.09.
Fiataloknak ajánljuk

Miért érdemes szavaznod? 3. rész

2024. június 6. és 9. között több millió uniós állampolgár vehet részt az európai demokrácia jövőjének alakításában. Ne hagyd ki az alkalmat, mondd el a véleményedet és szavazz!

Az Európai Parlament az Európai Unió demokratikusan választott szerve, aminek tagjait az uniós polgárok választják. A szavazással alapvetően befolyásolhatod, hogy milyen irányt vegyen Európa a következő öt évben, legyen szó akár a munkavállalásról vagy az adatvédelemről!

Foglalkoztatás

Az uniós fiatalok tanulási és utazási lehetőségei mellett az Európai Unió a 30 év alattiak munkavállalását is támogatja. A „megerősített ifjúság garancia elfogadásával minden tagállam kötelezettséget vállal annak biztosítására, hogy a 30 év alatti fiatalok minőségi állásajánlatot, továbbtanulási lehetőséget vagy gyakorlati képzést kapjanak a munkanélkülivé válást, vagy a tanulmányok befejezését követő 4 hónapon belül.

Adatvédelem

A mai digitális világban egyre fontosabb a személyes adatok védelme. Az Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) bevezetésével az Európai Unió vezetőként lépett fel a személyes adatok védelmének szabadsága, valamint az ahhoz fűződő jogok korszerűsítésében és megerősítésében, védve az uniós polgárok magánéletét.

 

Ha még többet szeretnél tudni az európai választásról, akkor látogass el az Eurodesk Brussels Link 2024-es európai választások oldalára, valamint Instagram felületére. Magyar nyelvű hírekért keresd fel az Eurodesk Magyarország honlapot és kövesd Instagram oldalunkat!

Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted! Szavazz a demokráciára június 9-én!