Európa az otthonunk! – Ismerd meg az europaert.eu összefogást

2024.04.17.
Híreink

Európa az otthonunk! – Ismerd meg az europaert.eu összefogást

Az europaert.eu közösség célja, hogy minél több állampolgárt vonjon be a demokratikus közéletbe, aminek különösen nagy jelentősége van a 2024-es európai választásokra nézve. Ismerd meg őket!

Mi az az europaert.eu?

Az Európai Unió azért hozta létre az eurpaert.eu összefogást, hogy Európa-szerte összekösse az embereket az ismereteik megosztása, új készségek elsajátítása érdekében.

Az europaert.eu már a 2019-es európai választások előtt is szerepet vállalt a szavazás népszerűsítésében, napjainkra pedig egy folyamatosan bővülő nemzetközi összefogássá nőtte ki magát. Feladatuknak tekintik az európai demokrácia támogatását, valamint a közvetlen és közvetett környezetük ösztönzését a 2024-es európai választásokon való részvételre.

Kik alkotják az europaert.eu közösséget?

Az europaert.eu közösség lelkes tagjai egész Európában aktívan részt vesznek a különböző események szervezésében és lebonyolításában. Közülük emeltünk most ki néhány inspiráló beszámolót!

Imre János története

A jászberényi Imre János még junior nagykövetként találkozott ez europaert.eu közösséggel, ami számára a nemzetközi érdekérvényesítés és a szabad véleménynyilvánítás színterét jelenti. Fiatalként is fontosnak tartja az európai integráció alapját képező értékek védelmét, illetve azokat a megmozdulásokat, amik látható eredményt generálnak.

Oana története

Oana még a 2019-es európai választások előtt döntött úgy, hogy önkéntes munkát vállal az Európai Parlament romániai kapcsolattartó irodájának kampányában. Aktív kommunikációba kezdett többek között a demokráciáról, a véleménynyilvánítás szabadságáról, az egyenlőségről és a befogadásról.

Anton története

Anton azért csatlakozott az europaert.eu-hoz, hogy segítsen olyan „új típusú polgárokat” nevelni, akiknél a közösség és a képviselet fogalma egyet jelent a részvétellel és az elkötelezettséggel. Még a 2021-es Európai Ifjúsági Rendezvényen (EYE) vett részt egy, az emberi jogokról szóló kerekasztal-beszélgetésen. Emellett a tagállami kapcsolattartó irodáknak köszönhetően társaival együtt iskolákban tartott órákat gyerekeknek az európai polgári ismeretekről.

Még több önkéntes beszámolóját olvashatod el az europaert.eu hivatalos oldalán! További uniós intézményi lehetőségekért pedig keresd fel az Opportunity Finder oldalát!

 

Ha az európai választásról szeretnél többet megtudni, akkor látogass el az Eurodesk Brussels Link 2024-es európai választások oldalára, valamint Instagram felületére. Magyar nyelvű hírekért keresd fel az Eurodesk Magyarország honlapot és kövesd Instagram oldalunkat!

Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted! Szavazz a demokráciára június 9-én!