Kategória 1

2023.05.26.
Fiataloknak ajánljuk

Tudod már, melyik országba mennél, de nincs pontosabb terved?

2023.05.26.
Fiataloknak ajánljuk

Tudod már, melyik országba mennél, de nincs pontosabb terved?

Akkor nézz körül az online mobilitási térképünkön! Országra szűrve válogathatsz a lehetőségek közül, hogy megtalálhasd azt, ami leginkább illik hozzád és a terveidhez.

Honlapunkon a Lehetőségek ➡️Mobilitási információk résznél találhatsz egy interaktív térképet, ahol az országokra kattintva, különböző a kategóriákba gyűjtöttük a hasznos linkeket. Kattints az általad kiválasztott országra a térképen, és indulhat a böngészés. 

Fontos!
A térképen egyelőre Uniós tagországok esetében töltöttük fel a linkgyűjteményt, a nem Uniós tagállamok esetében még bővítés várható!

Nézzük is, mik ezek a kategóriák, illetve melyikben milyen információkat találhatsz:

Általánosságban

Itt általános turisztikai információkkal találkozhatsz az adott országról, pl.: mik a kihagyhatatlan látnivalók, miért jó pont ezt az országot meglátogatnod, milyen hagyományos ünnepeik vannak, amikkel érdemes számolnod az utazásod tervezésekor, stb.

Felsőoktatásról

Tudod, hogy Spanyolországban szeretnéd elvégezni az egyetemet, de fogalmad sincs, hogy működik ott a felsőoktatási rendszer? Akkor ebben a kategóriában keresgélj, az itteni linkek gyűjtik össze ezt, illetve azt is, hogy hogyan jelentkezhetsz ebben az országban felsőoktatási intézményekbe külföldiként.

Ha szeretnél utánajárni, milyen dokumentumokra van szükséged ahhoz, hogy egy adott országban beléphess a felsőoktatási rendszerbe, nézz körül itt: Egyetemi felvételi követelmények - Your Europe (europa.eu)

Nyelvtanulásról

Megtanulni egy idegen nyelvet nem egyszerű. Viszont bizonyítható, hogy sokkal egyszerűbb ez a folyamat, ha lehetőséged van az adott országban elsajátítani az új nyelvet, hiszen többek közt anyanyelvi tanároktól tanulhatsz, könnyebben alkalmazhatod a tudásod a mindennapokban, és lehetőséged van a nyelvvel együtt az adott kultúrát is részletesebben megismerni. Ha rövidtávú nyelvkurzusok érdekelnek, ez az a kategória, ahol ehhez kapcsolódó információkat gyűjtöttünk össze neked.

Önkéntesség

Ha az Európai Ifjúsági Portálon keresztül éppen nem találtál neked szimpatikus önkéntes lehetőséget egy adott országban, néz körül itt is!

Ne feledd, értelemszerűen mindig nézz utána több oldalról is egy általad választott önkéntes szervezetnek, hogy biztonságos lehessen az utat. Keress rá konkrétan a szervezet nevére, kombinálva a „tapasztalatok” és hasonló szavak angol verziójával kombinálva.

Azt javasoljuk, hogy először mindig az Európai Szolidaritási Testületen keresztül próbálj önkéntes lehetőséget találni magadnak, hiszen ez egy teljesen ellenőrzött rendszer.  További információkat a külföldi önkéntességről a szolidaritasitestulet.hu oldalon találhatsz.

Ösztöndíj

Ennél a kategóriánál kifejezetten külföldi hallgatók számára igénybe vehető ösztöndíjakról szóló linkeket gyűjtöttünk össze neked, országspecifikusan. Ugyanúgy, mint hazánkban, több országban is elérhetőek állami ösztöndíjak amik csak külföldi hallgatók számára elérhetőek-esetedben, ha te Spanyolországban szeretnél tanulni, te vagy a külföldi hallgató.

A magyar hallgatók számára éppen megpályázható külföldi ösztöndíjakról részletes információkat találhatsz a hallgatoiosztondijak.hu oldalon!

Gyakornoki pozíciók, gyakorlatok

Itt olyan weboldalakat találhatsz, amelyek segítenek az adott országban gyakorlati vagy gyakornoki helyet találni neked. Ha ilyesmik érdekelnek érdemes körülnézned az Opportunity Finder Gyakornoki helyek fülén is, és figyelmesen követned pl az @eurodesk_hungary Instagram oldalt is, ahol heti lehetőséggyűjteményeket érhetsz el.

Megnézem a térképet!

 


Reméljük megtalálod a térképen a számodra megfelelő lehetőséget! Ne feledd, az Erasmus+ programon belül még ennél is több lehetőség vár! Ha kérdésed van ezekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal az eurodesk@tpf.hu címen!