Kategória 1

2022.08.05.
Fiataloknak ajánljuk

Fiataloknak szóló külföldi lehetőségek érdekelnek?

2022.08.05.
Fiataloknak ajánljuk

Fiataloknak szóló külföldi lehetőségek érdekelnek?

Akkor jó helyen jársz! Az Eurodesk hálózat átfogó, minden részletet érintő tájékoztatást tud adni Neked a külföldi lehetőségekről.

Nézzük is, mivel kapcsolatban fordulhatsz hozzánk:

Ifjúsági csere

Neked való, ha szeretnél külföldön élményeket szerezni, kapcsolatokat építeni, és gyakorolni az angoltudásod, de egyelőre nem érzed úgy, hogy be tudsz vállalni egy hosszabb időszakot. Az ifjúsági cserék 5-21 naposak, Európa-szerte részt tudsz rajtuk venni, és megismerhetsz más országokból érkező fiatalokat.

Workshop-jellegű, nemformális tanulásra épülő, kötetlenebb, jó hangulatú foglalkozásokat képzelj el, olyan témákban, mint a környezetvédelem, a D&D és a közösségépítés kapcsolata, a filmkészítés, fotózás, fiatalok és a munkaerőpiac kapcsolata, vagy az internet és annak veszélyei. A témák tárháza gyakorlatilag végtelen.

És nem utolsó sorban, a részvétel ingyenes! Ha érdekelnek a jelenleg aktuális ifjúsági cserék, keresd meg a Kapcsolat fül térképén hozzád legközelebb eső Eurodesk partnert, és vedd fel vele a kapcsolatot e-mailben, vagy kövesd a partnerszervezet Facebook oldalát.

Külföldi önkéntesség

Egyéni önkéntesként 2-12 hónapig segítheted egy külföldi fogadószervezet munkáját, csoportban pedig 2-8 hétig. Tökéletes lehet, ha szeretsz másoknak segíteni, illetve ha szeretnél kihagyni egy évet a továbbtanulás előtt- vagy akár csak van egy szabad hónapod a nyáron, amit hasznosan szeretnél tölteni. További részletekért és lehetőségekért keresd bizalommal partnereinket, vagy a szolidaritasitestulet.hu oldalt.

DiscoverEU

Ha épp 18 éves vagy, remek lehetőség lehet számodra a DiscoverEU. Ennél az Erasmus+ program nyújtotta lehetőségnél Interrail vonatjegyben részesülhetsz egyedül, vagy barátaiddal, melynek segítségével bebarangolhatod Európát.

A lehetőség ajánl útvonalakat is, melyek egy-egy adott témára épülnek (zöld és kulturális útvonalak), és konkrét városokat érintenek.

Nem szabad megfeledkeznünk a 'DiscoverEU meet up' nemzetközi találkozókról sem, melyeken az utazók vehetnek részt: a programban résztvevő legtöbb ország szervez meet up-okat, melyeken a részvétel teljes mértékben ingyenes. A találkozók célja, hogy más kultúrákat ismerhess meg, külföldi barátokat szerezz, és közben megtapasztald, hogy milyen is a valódi DiscoverEU-élmény. További részletekért keresd a discovereu.hu oldalt. 

Opportunity Finder

Az Eurodesk Opportunity Finder egy folyamatosan frissülő lehetőség gyűjtemény kifejezetten fiatalok számára.

 • Ha már befejezted az egyetemi tanulmányaidat;
 • vagy európai uniós és világszervezetek önkéntes lehetőségeit keresed;
 • esetleg valamilyen versenyben vennél részt,

akkor keresd fel az Opportunity Finder-t!

A felületen számos külföldi szakmai gyakorlati helyet találsz uniós intézményeknél, kutatóintézeteknél és egyéb nemzetközi szervezeteknél. De kreatív alkotói pályázatokra is lelhetsz, vagy további tanulási lehetőségekre is jelentkezhetsz. Érdemes havonta visszatérni a felületre, ugyanis újabb lehetőségekkel rendszeresen frissül.

Szolidaritási projekt

Ha szeretnéd jobbá tenni a közösséged életét, megoldani egy helyi problémát, és legfőképp, megtapasztalni, hogy milyen, amikor egy ötlet kész projektté fejlődik, a szolidaritási projekt lehetőséget keresed.

Az Európai Szolidaritási Testület támogatásával lehetőséget kaphatsz, hogy a barátaiddal életre hívj egy 2-12 hónapon át zajló projektet. Ha elriasztana a pályázás, akkor ne aggódj: a szolidaritasitestulet.hu weboldalon ehhez találsz segítséget, sőt akár eseményeinken te magad is felteheted a kérdéseidet.


És hogy, miért éppen minket, az Eurodesk Magyarország munkatársait keresd fel kérdéseiddel?

 • A fenti lehetőségek kapcsán információszolgáltatásunk is ingyenes, és bárki számára elérhető. Segítünk, ha elakadnál!
 • Munkatársaink képzett, minősítéssel rendelkező szakemberek, akikben nyugodtan megbízhatsz.
 • Egyéni igényekre szabjuk a tájékoztatást: keress meg minket terveiddel, és segítünk, hogy ehhez igazodó külföldi lehetőséget találhass.
 • Információink semlegesek, nem fogunk rád erőltetni semmit.
 • Amennyiben olyan kérdést tennél fel nekünk, amire nem tudjuk a választ, akkor kérdésedet továbbítjuk a megfelelő helyre, ahol segíteni tudnak Neked.
 • Helyi, régiós, és Európa-szerte elérhető információkhoz biztosítunk számodra hozzáférést.
 • Hiteles információkból dolgozunk, és valós élményekre épülő tájékoztatást nyújtunk: munkatársaink már rengeteg fiatalnak segítettek a nemzetközi lehetőségekkel kapcsolatban.
 • Pénzügyi támogatást nyújtó programokról kiemelt tájékoztatást adunk.
Reméljük, hogy sikerült meggyőznünk Téged arról, hogy ha
„Kérdésed van? Kezdd velünk!”