Kategória 1

2022.06.09.
Ifjúsági csere

A világ 8. csodája

2022.06.09.
Ifjúsági csere

A világ 8. csodája

2022. március 22. és 31. között Bulgáriában jártam, ahol velem egykorú fiatalokkal a munkavállalás témakörét jártuk körbe, közben közösséggé formálódva és kapcsolódásokat létrehozva az egyes résztvevők között.

Március végén egy olyan csodának lehettem részese, mely nem csak a fiatalok támogatásában, de önmagam fejlesztésében is nagy segítségemre volt. Ezt a lehetőséget pedig az Európa Ifjúsága Egyesületnek, és a The Change is in You csapatának köszönhetem.  A bulgáriai Petrich városában tartott, és a fiatalok munkavállalásával kapcsolatos témájú ifjúsági csere során a táj lenyűgöző szépsége mellett nemzetközi lehetőségek és kapcsolatok, barátságok kialakítására tehettünk szert, nem is beszélve az egyes kultúrák megismeréséről, mely szerves részét képezte az esti szekcióknak.

A kint eltöltött 10 nap nem csak a hivatásom megerősítésében, a személyiségem fejlődésében, a fejlesztendő területek felfedésében játszott kulcsfontosságú szerepet, de hozzájárult ahhoz is, hogy teljesen más szemüvegen keresztül lássam a világot és kapcsolódni tudjak azokhoz az emberekhez, akik ugyanolyan problémákkal néznek szembe nap, mint nap, akár csak én. A résztvevők segítségével olyan közeg tagja lehettem, ahol bátran hibázhattam és szívesen adhattam magamból. 

Hálás szívvel köszönöm mindazoknak, akik biztosították számomra ennek az "utazásnak" a lehetőségét, hazatérésem óta pedig azon vagyok, hogy minden fiatal számára meg tudjam mutatni azt, hogy milyen is egy igazi, nemzetközi közösség tagja lenni!

 

Ha kíváncsi vagy a többi résztvevő gondolataira is, nézd meg az azokat összefoglaló videót: