Hasznos tippek ifjúsági szakembereknek

2024.09.03.
Fiataloknak ajánljuk

Hasznos tippek ifjúsági szakembereknek

Július 16-19. között Szegeden zajlott a Tempus Közalapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által közösen szervezett Ifjúságszakmai Nyári Egyetem. Az esemény célja az volt, hogy előmozdítsa az együttműködést a hallgatók, a formális oktatásban dolgozó szakemberek, valamint az ifjúsági szektor képviselői között. A rendezvény különös hangsúlyt fektetett a szakemberek kompetenciáinak fejlesztésére, és arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek az Európai Unió ifjúsági programjaival, köztük az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület által nyújtott lehetőségekkel.

A négy napos szakmai rendezvény során a résztvevők interaktív és izgalmas workshopokon tudtak részt venni, amik hozzájárultak ahhoz, hogy munkájukat még színvonalasabb, és a mai korosztály igényeihez igazítva láthassák el. A műhelymunkák során elhangzott információkat külön cikkekben részleteztük, segítve ezáltal a szakmabeliek munkáját.

Online Tudatosság: Az ifjúsági munka szerepe a digitális világban

Az online terek térnyerése ellenére továbbra is szükség lesz offline közösségi terekre? Mit tehet egy ifjúsági szakember, ha úgy érzi, hatalmas kommunikációs szakadék van közte és a fiatalok között? Az internet nem rossz, csupán tudni kell jól használni! Ebben a cikkben azt mutatjuk meg, mennyire fontos a tudatos eszközhasználat, és hogy az online lét is lehet biztonságos.

Tovább a cikkre

 

„A munka jövője, a jövő munkahelyei”

Milyen értékeket hozunk magunkkal? Hogyan tudunk hozzájárulni álommunkánk vagy munkahelyünk kialakításához? Hogyan tudjuk ezekkel az értékekkel támogatni a szakmánkat és a társadalmat? Ezen kérdésekre keresték a választ a workshop résztvevői, emellett lehetőséget biztosított arra, hogy bővítsék ismereteinket a legújabb munkaerőpiaci trendekről és megismerjék más szakmabeliek nézőpontjait.

Érdekel a téma

 

Ifjúsági munka a társadalmi befogadásért: módszerek és gyakorlatok

A műhelymunka kiváló lehetőséget nyújtott az ifjúsági szakemberek számára, hogy új szemléletmódokat sajátítsanak el, valamint gyakorlati eszközökkel gazdagodjanak a társadalmi befogadás előmozdításához munkájuk során.

További hasznos információk az inklúzió témakörében

 

Artivizmus - Kreatív művészeti eszközök az aktív részvétel támogatásáért

Hogyan használhatjuk fel a művészet erejét a társadalmi változások előmozdítására? Milyen eszközökkel segíthetjük a fiatalokat abban, hogy felismerjék és aktívan cselekedjenek a környezetükben felmerülő problémák megoldásáért? Cikkünkben nem csak magát a fogalmat magyarázzuk meg, hanem azt is bemutatjuk, miért lehet fontos az alkalmazása ifjúsági szakemberek számára.

Hogyan alkalmazható az artivizmus?

 

Új utak az ifjúság eléréséhez - A felkereső ifjúsági munka Magyarországon

Hány típusú felkereső ifjúsági munka létezik? Vajon minden mobilizálható tevékenység ebbe a kategóriába tartozik? És hogyan néz ki mindez a mindennapi gyakorlatban? A workshop ezen kérdésekre is igyekezett választ találni.

Gyakorlati segítség