Youthpass a Szolidaritási Testület résztvevőinek

2021.10.27.
Nemzetközi élmények

Youthpass a Szolidaritási Testület résztvevőinek

A Youthpass abban segíti a fiatal résztvevőket, hogy a projekt során tudatosan figyelemmel követhessék saját fejlődésüket.

Az Európai Szolidaritási Testület résztvevői sokat fejlődhetnek és tanulhatnak projektjük alatt. Személyes kompetenciáikat fejleszti, hogy egyedül kell helyt állniuk egy idegen környezetben, az interkulturális élmények pedig szociális készségeiket erősítik meg. Úgy szerezhetnek szakmai tapasztalatot, hogy közben multikulturális környezetben forognak és idegen nyelve(ke)n beszélnek. Ezek az élmények aktívan formálják a fiatal személyiségét, miközben újabb ajtókat nyitnak meg előtte professzionális értelemben és a tanulási lehetőségek terén.

Youthpass azt segíti elő, hogy a fiatalok ezeket az élményeket végiggondolják, és előre megadott szempontok alapján rendszerezzék, miben hogyan fejlődtek. Hatékony eszköze az önreflexiónak, a projekt végén pedig hivatalos tanúsítványa a fejlődésüknek. A Youthpass révén a szervezetek munkája és törekvései is láthatóbbá válnak, ráadásul ahhoz is hozzájárul, hogy a nemformális és informális tanulási módszerek nagyobb elismerést kapjanak.

2007-es indulása óta majdnem 950 000 Youthpasst töltöttek ki több mint 60 000 projekt során.

A kulcskompetenciákat is bemutató, projekttípus specifikus példa Youthpassok itt találhatók.

(Forrás)