Engage Inform Empower: jó gyakorlatok gyűjteménye az ifjúsági elérésről

2021.10.27.
Szervezeteknek ajánljuk

Engage Inform Empower: jó gyakorlatok gyűjteménye az ifjúsági elérésről

Az Eurodesk, az EYCA (European Youth Card Association – Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) és az ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency- Európai Ifjúsági Információs és Tanácsadó Ügynökség) a 3 Network Project: Enhancing Youth Service Promotion and Outreach (vagyis Hármas hálózati projekt: Az Ifjúsági szolgáltatások népszerűsítésének és fiatalok elérésének támogatása) című Erasmus+ projekt keretében gyűjtött össze jó gyakorlatokat. Ezeket pedig a most megjelent publikációban gyűjtötték össze.

A három hálózat hosszú idejű együttműködésre tekint vissza. Mindegyikőjük küldetése, hogy tájékoztassák, segítsék, valamint utat mutassanak a fiataloknak olyan lehetőségek ajánlásával, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a közösségükben aktív, jól informált állampolgárok legyenek. A hálózatok legutóbbi, immáron második kiadványában olyan jó gyakorlatokat gyűjtöttek össze, amelyek az ifjúsági szolgáltatások népszerűsítését és hatékonyabb elérését támogatják. A publikáció itt olvasható.

A projekt keretében egy 2,5 napos tréning napot is szerveztek, amelyen a hálózatok tagjai mellett ifjúsági szakemberek is részt vettek. Az összesen 50 résztvevő olyan témákkal kapcsolatban osztotta meg gyakorlatait, mint a mesterséges intelligencia megjelenése az ifjúsági munkában, a digitális történetmesélés, a fiatalok elérése a közösségi média különböző platformjain, de témaként előkerült a „fake news” is.