Várnak az Európai Ifjúsági Hét programjai!

2024.04.04.
Események és programok

Várnak az Európai Ifjúsági Hét programjai!

Április 12-19. között újra itt az Európai Ifjúsági Hét, aminek során lehetőséged nyílik hangot adni az álmaidnak! Különböző eseményeken, workshopokon, beszélgetéseken vehetsz részt, ahol nem csak többet tudhatsz meg az uniós lehetőségekről és szakpolitikáról, de akár a saját véleményedet is megoszthatod egy számodra fontos témáról. Lássuk, hogy mik várnak rád ezen a héten!

Online kiállítás

Az Európai Ifjúsági Hét alkalmából 2024. április 10-24. között nagyszabású szabadtéri kiállításra kerül sor a brüsszeli Európai Parlament épülete előtt, ami az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjainak 35 projektjét mutatja be, 33 országból. Ezek remek példák arra, hogy a fiatalok hogyan vettek részt a társadalmi életben, akár politikai, kulturális vagy környezetvédelmi szerepvállalás révén.

Magyarországról a Lélektér Alapítvány 82zerozero projektjét választották be, aminek keretében egy online magazint hoztak létre egy kisváros fiataljai számára. Céljuk az volt, hogy fejlesszék a fiatalok kritikus gondolkodását és az álhírek felismerésének képességét.

Azonban, ha nincsen lehetőséged egészen Brüsszelig utazni, akkor egy kényelmes fotelból is megtekintheted a kiállítást és olvashatsz hasonló inspiráló projektekről, ugyanis az online kiállítás keretében erre bárkinek lehetősége nyílik. 

Programok Európa-szerte

Kick-off esemény Brüsszelben

A hét kezdeteként egy hatalmas, egész napos rendezvény lesz Brüsszelben, aminek plenáris nyitó ülését online te is nyomon követheted 9:15-11:00 óra között, az Ifjúsági Portálon.

 

Események

Az Ifjúsági Héten nem csak a magyarországi Eurodesk partnerek, de civil szervezetek, közösségi terek, ifjúsági irodák, vagy akár iskolák is valósítanak meg programokat az ország egész területén. Ezek során információt kaphatsz az unió által biztosított nemzetközi mobilitási lehetőségekről (DiscoverEU, Erasmus+ ifjúsági csere, Európai Szolidaritási Testület önkéntes lehetőségei, felsőoktatási ösztöndíjak). Továbbá a közelgő európai választások részleteit is megismerheted, hogy miért is fontos ezen a részvétel, hogyan szólhatsz bele az európai döntéshozatal jövőjébe, illetve a téged is érintő szakpolitikai folyamatokba.

Válogass az eseménytérképen lévő programok közül és dönts miharabb, nehogy lemaradj valamelyikről, hiszen néhány program lehet, hogy regisztrációhoz kötött! Ha pedig éppen külföldön járnál azon a héten, érdemes megnézned, hogy mik valósulnak meg abban az országban, hátha lehetőséged nyílik ott csatlakozni!

 

Még több információért látogass el az Európai Ifjúsági Portálra!