Ilyen volt a Találd meg a benned lévő mesélőt! kreatív írás műhelyfoglalkozás

2024.05.30.
Események és programok

Ilyen volt a Találd meg a benned lévő mesélőt! kreatív írás műhelyfoglalkozás

Május 23-24. között valósult meg az Eurodesk országos koordináció által szervezett „Találd meg a benned lévő mesélőt! – Kreatív írás műhelyfoglalkozás fiataloknak” című rendezvény, aminek célkitűzése volt, hogy a fiatalok szakember segítségével fejleszthessék az íráskészségüket, ezen tudást hasznosítva készítsék el saját projektbeszámolóikat, amit egy tervezett online Ti történeteitek kiadványban jelentetünk meg.

Kilenc lelkes és kreatív fiatallal valósult meg a program, akik már vettek részt valamelyik nemzetközi mobilitási programban: DiscoverEU utazóként bejárták Európát, Erasmus+ ifjúsági csere résztvevők voltak, külföldön tanultak Erasmus+ ösztöndíjjal, vagy önkéntesként, az Európai Szolidaritási Testület keretében tevékenykedtek egy másik országban.

 

Az esemény facilitátora Gősi Lilla újságíró volt, akinek segítségével megismerhették a storytelling alapjait, hogyan épül fel egy jó történet, milyen módszerekkel lehet az ötleteket szöveggé formálni, ismert meséket dolgoztak fel és írtak át, de természetesen jutott arra is idő, hogy mindenki elkezdhessen dolgozni a saját történetén, ki az írás, ki a videó, ki a grafika műfaját választva.

 

Az első nap délutánján egy városi séta keretében Budapest elmúlt kétszáz évének bűnügyi krónikái és nyomozásai közül hallhattak néhányat a fiatalok, az esti kötetlen beszélgetés és csapatépítő során pedig nem csak az Eurodesk szolgáltatásokat ismerhették meg, hanem részletes információt kaphattak a különböző mobilitási lehetőségekről, többüknek meghozva a kedvet még több programban való részvételre.