Kategória 1

2020.11.16.
Híreink

Y.Z. című ifjúsági folyóirat indításához közreműködőket keres a Nemzeti Ifjúsági Tanács

2020.11.16.
Híreink

Y.Z. című ifjúsági folyóirat indításához közreműködőket keres a Nemzeti Ifjúsági Tanács

A Nemzeti Ifjúsági Tanács újonnan induló Y.Z. című folyóiratához agilis, publikálni akaró, - tudó és - szerető írók jelentkezését várja, akik valamilyen ponton kötődnek a hazai vagy a nemzetközi ifjúságügyhöz, bármilyen a fiatalokat érintő témában írtak már vagy szeretnének írni. Alap- és mesterszakos hallgatókat, fiatal és tapasztalt kutatókat, doktoranduszokat, fiatalokkal foglalkozó szakembereket invitál együtt gondolkodásra, a hazai ifjúsági szektor fejlesztésére.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) az ország legnagyobb ifjúsági közösségeit tömörítő ernyőszervezetként működik 2012 óta. A fiatalság szócsöveként nem csak itthon, de Európában is képviseli az érdekeiket. Az alapvető működési célok mellett az elmúlt hónapokban egy újabb is megfogalmazódott a NIT-en belül: egy olyan ifjúsági folyóiratot megalkotása – szakmai együttműködésben a Doktoranduszok Országos Szövetségével -  amely lehetőséget teremt a különböző a fiatalokat érintő témákat feldolgozó tanulmányok, szakmai cikkek, módszertani anyagok, illetve egyéb publicisztikák megjelenésére.

A szerkesztőbizottság tagjai és a NIT vezetősége olyan agilis, publikálni akaró, - tudó és - szerető írók jelentkezését várja, akik valamilyen ponton kötődnek a hazai vagy a nemzetközi ifjúságügyhöz, bármilyen a fiatalokat érintő témában írtak már vagy szeretnének írni. Alap- és mesterszakos hallgatókat, fiatal és tapasztalt kutatókat, doktoranduszokat, fiatalokkal foglalkozó szakembereket invitálunk az együtt gondolkodásra, a hazai ifjúsági szektor fejlesztésére.

A folyóirat célja a kutatói utánpótlás támogatása, a szakmai és módszertani párbeszéd erősítése, platform teremtése a fiatalok számára, hogy egymásról, egymásnak írhassanak, valamint a döntéshozók figyelmének felhívása a terület és a fiatalok jelentőségére! A folyóírat önálló ISSN számmal fog rendelekzni.

Nagyinterjúk, aktuális ifjúságkutatások, jó gyakorlatok, nemzetközi kitekintések, terepmunkák, recenziók és a fiatalokat érintő legfontosabb kérdések feldolgozásában egyaránt várjuk a leendő íróink segítségét.

További információk az yz@ifjusagitanacs.hu e-mail címen kérhetők - ahogyan kész, publikálásra szánt cikkek is ide küldhetők - a jelentkezési szándék pedig az alábbi felületen jelezhető.