YIminds - Beszámoló a fiatalok mentális egészségéről

2023.10.09.
Szervezeteknek ajánljuk

YIminds - Beszámoló a fiatalok mentális egészségéről

Megjelent a fiatalok mentális egészségével kapcsolatos kutatásról szóló beszámoló az YIminds című kiadvány. Az ERYICA (Youth Information and Counselling Agency, Ifjúsági Információs és Tanácsadó Ügynükség) által koordinált projekt célja, hogy fejlessze az ifjúsági szektor képességeit és ismereteit a mentális egészség területén.

Tudta, hogy három ifjúsági (információs) munkatársból kettő volt már olyan helyzetben, hogy olyan fiatalokat kellett támogatnia, akiknél a szorongás vagy a mentális problémák jelei mutatkoztak? Vagy, hogy a szervezetek többségél nincsen olyan protokoll, amely az ilyen helyzetekre készít fel? Szakértőkre kell-e bízni a mentális egészség ápolását, vagy fel kell készíteni az ágazatot arra, hogy betöltse szerepét a fiatalok jólétének támogatásában?

Az Eurodesk hálózat úgy gondolja, hogy nekik is tenni kell valamit. Nem szakértők, de tagjai napi kapcsolatban állnak a fiatalokkal. A szomorúság, a depresszió, a reménytelenség, a szorongás, a tanulással kapcsolatos stressz és a követelmények teljesítésének nehézségei a YIminds felmérés válaszadói által leggyakrabban említett tünetek, amelyeket az alvászavarok, a kábítószerrel való visszaélés és az öngyilkossági gondolatok követnek. Az Eurodesk azért fogott össze az ERYICA-val a YIminds projektben, hogy nyolc partnerrel együtt kivegyék a részüket ennek a fontos kihívásnak a kezelésében.

 

YIminds - Kutatási beszámoló

A YIminds egy átfogó jelentés, amely betekintést nyújt az Európai Unióban élő fiatalok mentális egészségének állapotába.

A kiadvány alapvető információforrás mindazok számára, akiknek fontos a fiatalok mentális egészsége, és megfelelő támogatást szeretnének nyújtani számukra.

A kiadvány itt érhető el.

A projekthez kapcsolódó további információkért tekintse meg az alábbi oldalt.