Kategória 1

2022.09.26.
Fiataloknak ajánljuk

Téged is vár a Time to Move!

2022.09.26.
Fiataloknak ajánljuk

Téged is vár a Time to Move!

Kimozdulnál az unalmas hétköznapokból, és beutaznád Európát? Érdekelnek a nemzetközi önkéntes és tanulási lehetőségek? Akkor csatlakozz a Time to Move kampány rendezvényeihez, és megmutatjuk, hogyan indulhatsz el!

Idén októberben újra Time to Move kampány, ami Európa-szerte több száz online és offline eseménnyel vár, hogy minél többet megtudhass a nemzetközi lehetőségekről.

A Time to Move egy több európai ország, köztük Magyarország részvételével megrendezett eseménysorozat, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a személyre szabott tanácsadás keretein belül találd meg a számodra legmegfelelőbb külföldi lehetőséget – mindezt információszolgáltatás területén jártas ifjúsági szakemberek segítségével. Mivel 2022 az Ifjúság Európai Éve, az inklúzió és a mentális jóllét témái kiemelt szerepet kapnak a kampány eseményeiben is.

Októberben a több száz rendezvény között tájékoztató előadás, flashmob vagy koncert egyaránt előfordul, a sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. Az eseményeket Eurodesk partnerek szervezik, ide kattintva megtalálhatod a hozzád legközelebb eső szervezetet, melyet személyesen is felkereshetsz bármikor, ha útmutatásra vagy tanácsra lenne szükséged a nemzetközi mobilitások területén. Minden program ingyenesen látogatható, de néhol regisztráció szükséges.

A Time to Move kampányhonlapon interaktív térkép segítségével találhatod meg a hozzád legközelebbi események pontos helyét, időpontját és rövid leírását. Ha pedig nem tudsz részt venni a programokon, az Eurodesk Magyarország weboldalán található Opportunity Finder számos hasznos információt, linket kínál aktuális európai mobilitási projektekről öt kategória szerint: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, aktív részvétel, ösztöndíjak.

 

Az idei év kihívásai

A Time to Move kampány tényleg megmozgat, ugyanis az infomációs alkalmak mellett online kihívásokat is teljesíthetsz! Az idei évben két témakörben mutathatod meg tehetségedet: „Greetings from Europe” fotókihívás és „Design your Time to Move” illusztrációs kihívás. A legjobban teljesítőket értékes nyereményekkel jutalmazzák! A jelentkezéshez és a bővebb tájékoztatóért kattints ide.

Játssz velünk!

Az idei évben az Eurodesk hálózat elhozta a tavalyi nagy sikerű online szabadulószoba, a Kalandozások Berlinben játék folytatását: vár a Rejtélyek Rigában! A játék feladványait barátaiddal összedolgozva tudod megfejteni, ezért minimum két fő vagy két csoport kell a sikerhez. A szabadulószobát keresd az Eurodesk partnerek Time to Move eseményein. Mi már kipróbáltuk!

Tarts lépést velünk: figyeld az Instagram és a Facebook oldalunkat, kapcsolódj be a kihívásokba, és keresd és a Time to Move térképen a közeledben megvalósuló eseményeket! Reméljük, hogy októberben Te is megtalálod a leginkább hozzád illő lehetőséget!


Külföldről mindent itthon

A magyarországi Time to Move kampány a hazai Eurodesk hálózat partnerszervezeteinek együttműködésében valósul meg. Közös cél, hogy az ország minden régiójában több eseményre is sor kerüljön, minél több fiatalt sikerüljön megszólítani, bevonva a különböző közösségi tereket, kistelepüléseket, a formális és nemformális tanuláshoz kapcsolódó intézményeket és szervezeteket annak érdekében, hogy egy fiatal se maradjon le a lehetőségekről.