Rád is szükségünk van az Uniós régiók újjáélesztésére!

2023.05.18.
Fiataloknak ajánljuk

Rád is szükségünk van az Uniós régiók újjáélesztésére!

Néhány uniós régiót a fiatalok nagymértékű elvándorlása és a munkaképes korú népesség csökkenése sújt, ami negatívan hat a fejlődésre. A probléma kezelése érdekében az Európai Bizottság szeretné megérteni, hogy a fiatalok miért hagyják el régióikat és mi késztethetné őket a maradásra.

15-29 év közötti fiatal vagy? Szeretnéd jobbá tenné a régiódat? Szeretnél valódi változást elérni az európai politikában?

Ha igen, akkor itt a lehetőség! Az Európai Unió a Te hangodat is hallani szeretné!

Az Európai Bizottság az uniós régiókban élő fiatalok számának csökkentésével foglalkozó projekten dolgozik. A fiatalok elvesztése hátrányosan hat a terület gazdasági és társadalmi fejlődésére, az innovációra és a sokszínűségre. A probléma kezeléséhez először meg kell határozni azt, hogy a fiatalok miért hagyják el az adott területet és mik a lehetséges megoldásai ennek.

A projekt általános célja, hogy kidolgozzanak egy szakpolitikai ajánlásokat tartalmazó eszköztárat, amit a regionális érdekelt felek, mint többek között a helyi döntéshozók, felsőoktatási intézmények, vállalkozások használhatnak a fiatalok megtartása és odavonzása érdekében.

A projekt keretében egy rövid, ötperces kérdőívet dolgoztak ki annak megértésére, hogy milyen megtartó-taszító tényezőkkel rendelkeznek egyes uniós régiók a fiatalok számára. A Ti válaszaitokkal szeretnék biztosítani, hogy a szakpolitikai ajánlás a fiatalok véleményén és meglátásain alapuljon. A kérdőív az unió mind a 24 hivatalos nyelvén – így magyarul is – elérhető.

Annak érdekében, hogy minél több fiatalhoz eljusson, töltsétek ki a kérdőívet és osszátok meg barátaitokkal!

Kattints ide a kérdőív eléréséhez!

További információ vagy kérdés esetén az alábbi e-mail címen lehet kapcsolatba lépni velük: YOUTH4REVIVINGTERRITORIES@ec.europa.eu.

Köszönjük szépen a Te támogatásod!

 

Az eredeti hír a youth.europa.eu oldalon érhető el.