Nyilvános konzultáció az Európai Unió ifjúsági stratégiájáról

2023.05.31.
Híreink

Nyilvános konzultáció az Európai Unió ifjúsági stratégiájáról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított az Európai Unió ifjúsági stratégiájáról, hogy értékelje annak félidős eredményeit. Ennek kitöltésében kérik most a fiatalok, valamint szervezetek segítségét.

Az Európai Unió ifjúsági stratégiája arra ösztönzi a fiatalokat, hogy aktív állampolgárokká és a közélet résztvevőivé váljanak, párbeszédet folytassanak a politikai döntéshozókkal; ifjúsági csereprogramok, önkéntes munka és más, az ifjúságra összpontosító projektek révén külföldi tapasztalatokat szerezzenek.

Az Európai Bizottság jelenleg az uniós ifjúsági stratégia időközi értékelését végzi (a 2019-2022-es, és részben a 2023-as évekre vonatkozóan), amelynek keretében nyilvános konzultációt indított a "Mondd el a véleményed" portálon. A konzultáció egy kérdőívre épül, amelynek célja értékelések és adatok gyűjtése, valamint annak biztosítása, hogy a fiatalok és az uniós ifjúsági stratégiában érdekelt felek véleménye megjelenjen az értékelésben.

Mondd el a véleményed, vegyél részt a nyilvános konzultációban és segítsd az EU ifjúsági stratégiájának jövőjét! A konzultáció valamennyi uniós nyelven elérhető és kitölthető 2023. augusztus 2-ig.

A felhívás és a cikk az Európai Ifjúsági Portálon olvasható.