November 30-án zajlott az online Navigátor Szakmai Műhelynap

2023.05.31.
Események és programok

November 30-án zajlott az online Navigátor Szakmai Műhelynap

Az Europass, Eurodesk és Euroguidance hálózatok, illetve az EKKR Nemzeti Kordinációs Pont szervezésében megvalósuló eseményen számos szakember és tanácsadó vett részt.

Az online rendezvény célja volt, hogy átfogó képet adjon arról, hogy a pandémia következtében milyen hatások figyelhetők meg a tanácsadó szakmákban, valamint, hogy felvázolja, milyen kihívásokkal kell szembenézni a szakembereknek annak érdekében, hogy továbbra is hatékonyan tudják kiszolgálni célcsoportjukat. 

A köszöntő beszédet Verses István (programigazgató, Erasmus+ Programiroda, Tempus Közalapítvány) tartotta, aki ismertette az eseményt szervező hálózatok együttműködési tevékenységét, kapcsolódási pontjait, valamint az esemény előzményeire is kitért: a Navigátor 2013 óta, 2 éve évente kerül megrendezésre, idén először online formában. A korábbi események fókuszában a következő témák álltak: a mobilitást segítő, az uniós hálózatoknál meglévő, vagy a hálózatok munkáját támogató, újdonságnak vagy jó gyakorlatnak számító módszerek és eszközök (2015); mobilitás és foglalkoztathatóság (2017); életpálya-átmenetek és a mobilitást támogató hálózatok (2019).

A plenáris előadáson Székely Levente (Mathias Corvinus Collegium Alapítvány) bemutatta a Magyar Fiatalok 2020 ifjúságkutatás eredményeit, amely azt célzott feltérképezni, hogy hogyan élnek és hogyan látják a világot a magyar fiatalok.  A kutatásból egyértelműen kitűnik, hogy a járvány számos aspektusból jelentős hatással volt a fiatalokra az elmúlt évben.

A plenáris előadás után a résztvevők párhuzamos műhelyfoglalkozásokon vehettek részt, ahol az alábbi témákban hallhattak jó gyakorlatokat, módszereket, tanácsokat: