Nemzetközi lehetőségek fiataloknak!

2023.09.06.
Híreink

Nemzetközi lehetőségek fiataloknak!

Az Eurodesk Opportunity Finder segítségével minden fiatal megtalálhatja a számára megfelelő nemzetközi lehetőséget, legyen szó tanulásról, önkéntességről vagy gyakornoki lehetőségről. A felületen közvetlenül Uniós intézmények és szervezetek aktuális pályázatai érhetőek el. Ezek közül válogattunk számotokra!

Szolidaritás Kultúrája Alap pályázat

Az Európai Kulturális Alapítvány által létrehozott alap olyan európai transznacionális együttműködési kezdeményezéseket támogat, amelyek az igazságos átmenet és a környezeti fenntarthatóság témáját sajátos kulturális szemszögből vizsgálják.

Jelentkezési hatéridő: 2023. szeptember 11.

További információk a honlapon.

 

Gyakornoki lehetőség az Európai Bíróságon

Az Európai Bíróság minden évben korlátozott számú, legfeljebb öt hónapos időtartamú fizetett gyakornoki állást kínál. A gyakornoki állások általában a Kutatási és Dokumentációs Igazgatóságon, a Sajtó- és Tájékoztatási Szolgálatnál, a Fordítási Főigazgatóságon vagy a Tolmácsolási Igazgatóságon végezhetők.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 15.

További információk a honlapon.

 

Access City Award 2024

Az Európai Bizottság által alapított Access City Award díj elismeri és díjazza egy város hajlandóságát, képességét és erőfeszítéseit, hogy akadálymentesebbé váljon, annak érdekében, hogy:

- az alapvető jogokhoz való egyenlő hozzáférést biztosítsa;

- javítsa lakossága életminőségét, és biztosítsa, hogy kortól és képességektől függetlenül mindenki egyenlő mértékben férjen hozzá a városok által kínált erőforrásokhoz és lehetőségekhez.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 18.

További információk a honlapon.

 

Tolmácsolási Főigazgatóság ösztöndíjai

A Tolmácsolási Főigazgatóság (DG Interpretation, más néven SCIC) minden évben számos ösztöndíjat ajánl fel. A Tolmácsolási Főigazgatóság tanulmányi ösztöndíjait minden szakterület hallgatói igénybe vehetik, akiket felvettek egy elismert egyetem vagy egyetemi szintű intézmény által kínált, konferenciatolmácsolással kapcsolatos teljes idejű posztgraduális képzésre. Sikeres elvégzése esetén ez a képzés olyan képesítést eredményez, amely tanúsítja, hogy képes hivatásos konferenciatolmácsként dolgozni mind konszekutív, mind szinkrontolmácsként.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 21.

További információ a honlapon.

 

Még több lehetőségért keresd fel az Opportunity Finder felületét!

Opportunity Finder