Megérkeztek a DiscoverEU eredmények!

2023.05.10.
Híreink

Megérkeztek a DiscoverEU eredmények!

A következő napokban több ezer 18 éves kap értesítést arról, hogy a DiscoverEU felhívás keretében bejárhatja-e Európát.

A DiscoverEU az Erasmus+ frissen nagykorúvá érett fiatalokat támogató programja, mely évente kétszer várja azok jelentkezését, akik az utazás élményén keresztül szereznének kulturális ismereteket, gyakorolnák nyelvtudásukat és fejlesztenék a sikeres felnőtt élethez szükséges kompetenciáikat, készségeiket. A legutóbbi felhívásban azok a fiatalok vehettek részt, akik már betöltötték 18. életévüket vagy legkésőbb 2005. június 30-án születtek. Ők a benyújtott jelentkezésük eredményét ezen a héten e-mailes formában kapják meg, illetve az Európai Ifjúsági Portálon keresztül is elérik. 

A lehetőség iránt hazánkban hagyományosan nagy az érdeklődés, csak idén tavasszal összesen 4541 magyar fiatal adta le egyénileg vagy csoportban a jelentkezését. Közülük ezúttal 775 fiatal foglalhatja le hamarosan az Interrail vonatjegyét és járhatja be Európa 33 országát, ezzel közel 250 ezer főre növelve azok számát, akik a program 2018-as indulása óta DiscoverEU utat valósítottak meg.

Azonban azoknak sem kell búslakodniuk, akik ezúttal jegy nélkül maradtak. Ők egyelőre várólistára kerülnek arra az esetre, ha a kiválasztottak közül néhányan elállnának az utazás lehetőségétől. Sőt amennyiben a következő, őszi forduló során is megfelelnek az életkori feltételeknek, akkor ismét próbálkozhatnak.


A teljes hír az erasmusplusz.hu weboldalon érhető el.