Kérdésed van? Kezdd velünk!

2023.07.25.
Szervezeteknek ajánljuk

Kérdésed van? Kezdd velünk!

Az Eurodesk nemzetközi ifjúsági információ- hálózat már több, mint 30 éve áll a fiatalok szolgálatában. Elsődleges célja megismertetni minden 13-30 év közötti fiatalt és a velük foglalkozó szakembereket az európai mobilitási lehetőségekkel.

A magyarországi hálózat partnerszervezetei idén ismét szerettek volna megfelelni ennek a kihívásnak, és a tavaszi kampányban igyekeztek minél több fiatalhoz eljutni, minél több érdeklődőt bevonni aktívan is a különböző programokba.

24 partnerszervezetünk több mint 8000 fiatalnak tudott információt nyújtani kevesebb, mint 4 hónap alatt!

A fiataloknak szóló események között mindenki találhatott kedvére valót. Természetesen voltak olyan tömegrendezvények (helyi fesztiválok, iskolai programok), ahol a nemzetközi lehetőségekkel nagyvonalakban, először találkozhattak a fiatalok, de olyan eseményeken is részt vehettek, ahol nem csak aktív résztvevők, de még akár szervezők is lehettek, és alaposabban megismerhették a nekik szóló projekteket. Az események országszerte zajlottak; civil szervezetek, iskolák, önkormányzatok és egyéb helyi szervezetek segítették Eurodesk partnereinket abban, hogy minél több fiatalhoz eljusson az általuk szervezett programok híre.

A teljesség igénye nélkül, ízelítőül nézzünk bele néhány eseménybe!

Az iskolai és a városi nagyobb rendezvényeken az Eurodesk partnerszervezetek munkatársai egy-egy látványos standnál, interaktív játékkal várták az érdeklődőket, akik kötetlenül kérdezhettek, beszélgethettek partnereinkkel a külföldi lehetőségekről.

A Pillar Alapítvány jóvoltából az elsősorban felsőtagozatos és középiskolás diákoknak az EU tanóra program keretében lehetőségük volt megismerkedni az Európai Unióval; történetét és működését játékos módon dolgozták fel. Szintén a nemformális tanulást biztosította a Támaszpont által szervezett Interkul-tour eseménysorozat, ahol külföldi önkéntesek (francia, angol, jordán) közreműködésével különböző országok ételeivel, hagyományaival, zenéjével ismerkedtek a résztvevők. Az Együttható Egyesület környezettudatos workshopja keretében a fiatalok által ültetett virágokkal gazdagította Gyöngyös városát.

Mind a ceglédi FECSKE, mind pedig a pécsváradi Fiatalok a részvételért Egyesület teret biztosított egy-egy olyan rendezvénynek, ahol diákok, tanárok és civil szervezetek közösen vehettek részt, és együtt nyertek bepillantást abba, hogy milyen nagy élmény a nemzetközi mobilitásban való részvétel.

A fiatalok nem csak információt kaptak, de a legtöbb helyszínen játszhattak is. Szolnokon például a Europe Direct közvetítésével kipróbálhatták az Eurodesk online szabadulószoba játékot, míg Budapesten a H52-ben társasjáték délutánon vehettek részt.

Aki lemaradt volna a tavaszi eseményekről, az se csüggedjen, hiszen októberben újra itt a Time to Move, az Eurodesk kampányhónapja, melynek keretében ismét lehetőség lesz Európa-szerte részt venni a partnerek által szervezett programokon!