Játékokkal, kvízekkel és saját színpaddal vártuk a fiatalokat az idei Campus Fesztiválon

2023.05.30.
Események és programok

Játékokkal, kvízekkel és saját színpaddal vártuk a fiatalokat az idei Campus Fesztiválon

Külföldi lehetőségeket népszerűsítettünk és megünnepeltük az Erasmus+ 35. születésnapját a zenei fesztiválon.Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a debreceni Nagyerdőben a Campus Fesztivált, ami idén kiemelten sok látogatót vonzott. A július 20-24-ig tartó zenei fesztiválon a Tempus Közalapítvány is megjelent: A Te Utad! – Tempus Közalapítvány elnevezésű standnál vártuk a külföldi lehetőségek iránt érdeklődő fiatalokat az Egyetem téren, ahol a színpad az egyik általunk koordinált program, a 35 éves Erasmus+ nevét viselte.

Az Erasmus35 színpad a zene mellett a tudásmegosztást helyezte a középpontba: a délutáni órákban előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg az érdeklődök pénzügyi, technológiai és lélektani témákban egyaránt. Péntekre mi is egy kerekasztal-beszélgetéssel készültünk, hogy első kézből mutassuk meg, milyen hatása lehet egy külföldi programban való részvételnek a fiatalok életútjára. Az Eurodesk Magyarország videónk szinkronhagja és az ifjúsági információs hálózat ceglédi partnere, Sziládi Róbert az Erasmus+ ificsere programokkal kapcsolatos személyes tapasztalatairól beszélt; a volt DiscoverEU utazó Nemes Anna megosztotta, hogy milyen élmény 18 évesen, a nagykorúvá válás időszakában bejárni Európát; a díjnyertes kisfilmjét a németországi önkéntessége alatt leforgató Csodó Robin elmondta, hogyan járult hozzá az Európai Szolidaritási Testület keretében megvalósuló külföldi tapasztalatgyűjtés a berlini egyetemre történő felvételéhez. Az Erasmus35 arcai közül ketten is részt vettek a kerekasztal-beszélgetésben: az Erasmus+ ösztöndíjjal fél évig Angliában tanuló Barna Zsombor az idegennyelvű színészképzés kihívásairól és szépségeiről számolt be, az Erasmus+ programmal már középiskolásként Szicíliába eljutó Kovács Ákos pedig az izgalmas és vicces multikulturális kalandjairól mesélt.

A fesztiválozók nemcsak a kerekasztal során ismerhették meg a programrésztvevők élményeit, hiszen A Te Utad! – Tempus Közalapítvány standban az alumni hálózatunk tagjai várták a fiatalokat nemzetközi programokkal kapcsolatos információkkal, illetve változatos aktivitásokkal, például kvízzel egybekötött óriásjengával, mobilitással kapcsolatos tabujátékkal, Európa vaktérképpel és Eurodesk Time to Move kártyajátékkal. Ezúton is köszönjük a standunknál segítő önkénteseknek: Szabó Zoltán (volt DiscoverEU utazó), Bodnár József (volt Erasmus+ ösztöndíjas), Bartó Boglárka (volt ESC önkéntes), Nagy Viktória (volt Erasmus+ ösztöndíjas), Csodó Robin (volt ESC önkéntes), Dávid Szabolcs (volt DiscoverEU utazó), Szűcs Kata Dorina (volt Erasmus+ ösztöndíjas).

A fesztiváljelenlétünket az online csatornáinkon is közvetítettük: az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak és az Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk Facebook oldalainkon, valamint az ErasmusPlus HU és az Eurodesk_hu Instagram oldalunkon osztottunk meg helyszíni hangulatfotókat.

Nem tudtál ott lenni a Campus fesztiválon, és tele vagy mobilitási kérdésekkel? Ne ess kétségbe, partnereinket bármikor felkeresheted személyesen, vagy online. Találd meg a Hozzád legközelebbi Eurodesk partnert, és vedd fel vele a kapcsolatot! 

Az októberi Time to Move eseményidőszak alatt partnereink országszerte várnak Téged és barátaidat változatos programjaikon, hogy ne maradj le a legfrissebb mobilitási információkról. Bővebb részletekkel ezzel kapcsolatosan szeptemberben jelentkezünk honlapunkon, és Facebook illetve Instagram oldalunkon.