Kategória 1

2021.11.11.
Híreink

Ismét online találkoztak az Eurodesk hálózat partnerei

2021.11.11.
Híreink

Ismét online találkoztak az Eurodesk hálózat partnerei

Április 21-én tartotta a magyarországi Eurodesk hálózat a tavaszi Országos Találkozóját. A találkozó a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is online zajlott.

Az Eurodesk Országos Találkozó ezúttal is színes és tartalmas programmal várta az ország hét régiójának valamennyi partnerét. Az eseményt Verses István, a Tempus Közalapítvány Erasmus+ Programirodájának programigazgatója nyitotta meg. Őt követően pedig Szabó Csilla, a Tempus Közalapítvány kommunikációs igazgatója köszöntötte az Eurodesk partnereket

Ezután Máté Gergely, a Tempus Közalapítvány Erasmus+ Ifjúsági csoportjának vezetője számolt be az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület új programszakaszának aktualitásairól és fókusztémáiról. Máté Gergely előadásához szorosan kapcsolódva hallhattak az Eurodesk partnerek a két program kommunikációs célkitűzéséről a Tempus Közalapítvány munkatársaitól, Somogyi Dorottyától és Hargitai Ágnestől.

A program délutáni részében kezdetben továbbra is a kommunikációé maradt a főszerep, és egyúttal előtérbe került az online kommunikáció. Ugyanis bemutatásra május hónap végén elindul az Eurodesk Magyarország Instagram profil, és ezzel kapcsolatos információk hangzottak el.

Szintén az esemény délutáni részében került sor az új multiplikátorok bemutatkozására. A Talentum Alapítvány részéről Hornyik Anna Viola, az Alternaiv Egyesület részéről Albertus Anita, és a Kapocs Ifjúsági Közösségi Tér részéről pedig Szabó Sándor mutatkozott be.

Mindezek után a hazai és a nemzetközi hálózat aktualitási következtek, így témák között szerepelt a hamarosan esedékes Európai Ifjúsági Hét, a DiscoverEU jövője, az Eurodesk Awards és az idei Time to Move.

Zárásképpen pedig bemutatkozott az Eurodesk Magyarország új koordinátora, Szénási Pál, aki korábban multiplikátorként már tevékenykedett a hálózatban.