Ismerd meg az Eurodesk nemzetközi újságírói csapatát!

2024.03.05.
Híreink

Ismerd meg az Eurodesk nemzetközi újságírói csapatát!

2024. február 11. és 15. között került megrendezésre a Pool of Young Journalists első találkozója Brüsszelben. A fiatal újságírók között van Fodor Hanna is, aki beszámolt eddigi élményeiről és tapasztalatairól!

A Pool of Young Journalists program 2022-ben, az Ifjúság Európai Éve (EYY) keretében jött létre azzal a céllal, hogy fiatal újságírókat segítsen pályájuk elindulásában. A program során cikkeket írnak, podcastokat és videós anyagokat készítenek. Cél, hogy a későbbiekben hatékonyan szólítsák meg az európai ifjúságot. Az egy év alatt a résztvevők többek között szakmai képzéseken vesznek részt Brüsszelben.

A projekt magyar résztvevője, Fodor Hanna tavaly decemberben nyert felvételt a programba:

„Tavaly októberben a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Irodán keresztül szereztem tudomást a 2024-es Pool of Young Journalists programról, mely idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre. Decemberben pedig örömmel fogadtam az értesítést, miszerint sikeresen felvételt nyertem az egy éves projektbe. Ennek keretében lehetőségem nyílik cikkek írására és egyéb tartalmak megosztására a Youth Portal oldalán, melyen további 10 résztvevővel együtt dolgozhatok. A program során rendszeres online szakmai visszajelzéseket kapunk a szerkesztői értekezleteinken, és két jelenléti utazáson is részt vehetünk Brüsszelben.

Az első ilyen utazás keretében izgalmas lehetőségünk volt ellátogatni az Európai Bizottság és Parlament épületeibe, ahol nem csak a helyszíneket ismerhettük meg közelebbről, de lehetőségünk nyílt betekintést nyerni az Európai Unió kommunikációs szakembereinek munkájába. Ezen felül, elkezdtünk dolgozni saját cikkeinken, melyek megírásában egy tapasztalt újságíró is segítette munkánkat. Mindemellett szabadidőnkben lehetőségünk nyílt a város felfedezésére és a nevezetességek meglátogatására.”

Látogass el az Európai Ifjúsági Portálra, és kövesd nyomon a fiatal újságírók munkáit az elkövetkező hónapokban!