Eurodesk Éves Jelentés 2022

2023.05.30.
Szervezeteknek ajánljuk

Eurodesk Éves Jelentés 2022

Megjelent a nemzetközi Eurodesk hálózat 2022. évi jelentése.

A jelentés kiemeli a hálózat jelentőségét a társadalmi befogadás és az aktív állampolgári részvétel terén, valamint az Ifjúság Európai Éve során végzett tevékenységét. Bemutatja az Eurodesk erőfeszítését a világjárvány fiatalokra gyakorolt hatásának kezelésére, az információhoz és a mobilitáshoz való méltányos hozzáférés előmozdítására és az aktív állampolgári szerepvállalás hangsúlyozásában.

Novemberben elindult a „Rejtélyek Rigában” elnevezésű, már a második online szabadulószoba játék, amely több nyelven - többek között magyarul is elérhető.

A tavaly őszi Time to Move kampány 29 európai országban több, mint ezer programmal járult hozzá az Eurodesk szolgáltatásainak megismertetéséhez és az európai lehetőségek tudatosításához.

Az Eurodesk 2022-es tevékenységei tükrözik a hálózatnak azt a küldetését, amit az ifjúsági információ-szolgáltatás terén célul tűzött ki: a fiatalok számára biztosítja a társadalomban való aktív részvételéhez szükséges eszközöket és forrásokat, valamint a hiteles és megbízható információkat a nemzetközi lehetőségek kapcsán.

Bővebb információk a tavalyi év sikereiről a honlapunkon elérhető kiadványban találhatóak.

A teljes cikk az eurodesk.eu oldalon érhető el.