Eurodesk Éves Jelentés 2021

2023.05.30.
Szervezeteknek ajánljuk

Eurodesk Éves Jelentés 2021

Megjelent a nemzetközi Eurodesk hálózat 2021. évi jelentése. Az angol nyelvű, Annual Overview 2021 című kiadvány honlapunkról letölthető.

2021 az „új normális” éve volt - egy olyan év, melyben a fiataloknak, és a velük foglalkozó szakembereknek is rengeteg kihívással kellett szembenézniük. A világjárvány által okozott nehézségek közepette kellett az Eurodesk hálózatnak alkalmazkodni, és megtalálni azokat az utakat, melyek a fiatalokkal való együttműködést támogatják. Tevékenységeinket újra kellett tervezni, a megszokottól eltérő kommunikációs csatornákat és módszereket kipróbálni annak érdekében, hogy a célcsoportot továbbra is hatékonyan ki tudják szolgálni.
 
Nemzetközi és nemzeti szinten egyaránt célként fogalmazódott meg a fiatalok motiválása, aktivitásuk ösztönzése, a világjárvány negatív hatásainak ellenére. Nem utolsó sorban pedig tartani bennük a reményt, hogy a nemzetközi mobilitási lehetőségek nem tűntek el, a korlátozások csupán egy átmeneti időszakra tették nehezebbé a projektekben való részvételt.
 
Köszönhetően a sok kitartó multiplikátornak és a fiataloknak is, valamint az újratervezés során használt eszközöknek, a nemzetközi mobilitási projektek teljes palettája ma már ismét elérhető és tervezhető a fiatalok számára.
 
Természetesen ebben továbbra is segítséget nyújt az Eurodesk hálózat.
 
Bővebb információk a tavalyi év sikereiről a honlapunkról letölthető kiadványban találhatók.