ELINDULT AZ EU-IFJÚSÁG WEBOLDAL

2023.05.22.
Híreink

ELINDULT AZ EU-IFJÚSÁG WEBOLDAL

A honlap az ifjúsági terület uniós szakpolitikai hátterét, nemzetközi együttműködéseit, valamint az Erasmus+ ifjúságban és az Európai Szolidaritási Testületben rejlő lehetőségek fejlesztését támogató eszközöket foglalja össze.

Az EU-ifjúság weboldal célja, hogy alaposabb rálátást nyújtson az európai uniós ifjúsági szakpolitikákra, a kiemelt prioritásokra, miközben összegyűjti azokat a hasznos eszközöket, eseményeket és nemzetközi együttműködéseket, amelyek az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával megvalósuló projektek fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Az EU-ifjúság honlapon megtalálhatók:

  • Az ifjúsági terület kiemelt uniós prioritásainak (környezettudatosság, digitális átállás, aktív részvétel, társadalmi befogadás, nemformális tanulás, az ifjúsági terület fejlesztése) szakpolitikai háttere, valamint a hozzájuk kapcsolódó kiadványok és nemzetközi együttműködések.

  • Azok a támogató programok, amelyek révén a potenciális pályázók elindulhatnak a projektmegvalósítás útján, színvonalas kezdeményezéseket valósíthatnak meg az Erasmus+ ifjúság vagy az Európai Szolidaritási Testület támogatásával.

  • A várható nemzetközi és hazai tréningek, események. FONTOS! Az eplusifjusag.hu honlapon eddig megjelent nemzetközi tréningek ezentúl az EU-ifjúság oldalon lesznek elérhetők, valamint a képzői adatbázisba is itt lehet jelentkezni.

  • A folyamatosan bővülő mentor és coach adatbázisok. Az adatbázisok révén projektmegvalósítók találhatnak olyan szakembereket, akiket kezdeményezéseikbe segítő coach-ként vagy éppen önkéntesek mentoraként vonnának be. Emellett arra is lehetőség van, hogy az ilyen típusú szerepkörök iránt érdeklődő szakemberek regisztráljanak az adatbázisba, elérhetővé téve szakmai profiljukat.

Az EU-ifjúság weboldal a linkre kattintva érhető el.

Ez a cikk eredetileg a szolidaritasitestulet.hu oldalon jelent meg.