Egy hét, és indul az Európai Ifjúsági Hét!

2024.04.05.
Szervezeteknek ajánljuk

Egy hét, és indul az Európai Ifjúsági Hét!

Idén április 12-19. között visszatér az Európai Ifjúsági Hét! Csatlakozz a programjaiddal a nemzetközi rendezvénysorozathoz, és hozd közelebb a fiatalokat az őket érintő kérdésekhez!

Az Európai Bizottság által kezdeményezett Európai Ifjúsági Hét alkalmával a fiataloknak lehetőségük nyílik jobban megismerni az uniós ifjúsági programok – többek között az Erasmus+, Európai Szolidaritási Testület, DiscoverEU – mellett az őket érintő témák döntéshozatali folyamatát, Idén az aktív társadalmi részvétel, a demokrácia és a június 9-i európai választások állnak a rendezvények középpontjában.

A hét során minden ifjúsági célcsoporttal rendelkező szervezetnek (Eurodesk Magyarország partnerszervezetei, civil szervezetek, közösségi terek, ifjúsági irodák, vagy akár iskolák is) lehetősége nyílik a fiatalokkal való kapcsolatépítés mellett az aktív részvétel, valamint a polgári szerepvállalás előmozdítására és az európai lehetőségek népszerűsítésére a különböző rendezvényeik által. Ehhez nincs más teendő, mint mielőbb felölteni a programokat az Európai Ifjúsági Hét térképére!

Teremts lehetőséget és mutasd meg a fiataloknak, hogy miért jó európai polgárnak lenni, és miért fontos a szavazatuk a 2024-es európai választásokon!