Az UNESCO-UNEVOC eseményei az Ifjúsági Készségek Világnapján

2023.06.19.
Szervezeteknek ajánljuk

Az UNESCO-UNEVOC eseményei az Ifjúsági Készségek Világnapján

Az UNESCO-UNEVOC az idei évben különböző tevékenységekkel ünnepli az Ifjúsági Készségek Világnapját (WYSD). Az idei év tematikája - A tanárok, oktatók és fiatalok képzése az átalakuló jövőért - arra az alapvető szerepre összpontosít, amelyet a tanárok, oktatók és más pedagógusok játszanak a fiatalok munkaerő-piaci átmenetéhez, valamint a közösségükben és társadalmukban való aktív részvételhez szükséges készségek biztosításában.

Ezzel kapcsolatban több esemény is várja a a fiatalok és a velük foglalkozó szakembereket:

  • 15-29 év közötti fiatalok körében végeznek felmérést arról, hogyan látják saját lehetőségeiket készségeik fejlesztésében.

 

  • Az UNESCO-UNEVOC és a WorldSkills International által hibrid rendezvény kerül megrendezésre Bonnban, Németországban. A rendezvény címe: "A fiatalok képessé tétele a fenntartható jövőért: készségfejleszés a jövő számára”. A rendezvényre július 14-én 10:00-12:30 között kerül sor. Az ülések között lesz egy ifjúsági fókuszcsoport, valamint egy panelbeszélgetés az UNESCO Globális Készségfejlesztési Akadémia fennállásának harmadik évfordulója alkalmából. Az eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni.

 

  • Egy globális eseményre is várják a résztvevőket, amelyet Portugália és Srí Lanka ENSZ képviselete mellett az UNESCO, az ILO és a főtitkár ifjúsági megbízottjának hivatala közösen szervez. Az esemény címe: "Generációk közötti párbeszéd a tanárokról, oktatókról és a fiatalok jövőbiztos készségeiről". Az esemény július 17-én 13:15 és 14:30 között kerül megrendezésre. A regisztrációval kapcsolatos információk hamarosan elérhetők lesznek.

 

  • Az UNESCO-UNEVOC évente megrendezésre kerülő "Skills in Action" fotópályázata július 15-én indul, a versenyre nevezési feltételek ezen a napon lesznek elérhetők.

 

További információk és a regisztrációk részletei az UNEVOC honlapján érhetőek el.