Kategória 1

2022.11.14.
Híreink

Az Eurodesk hálózat Miskolcon járt

2022.11.14.
Híreink

Az Eurodesk hálózat Miskolcon járt

Idén novemberben Miskolc adott otthont az Eurodesk partnerek országos találkozójának. Az eseményen bemutatkoztak az új multiplikátorok, valamint sor került a partnerek felkészítésére is az Eurodesk Minősítő Képzés keretében. Idén a „Támogatás” modul került előtérbe, melynek feldolgozásával az volt a cél, hogy az európai ifjúsági információ-átadással és tanácsadással foglalkozó partnerek minél hatékonyabb és személyre szabott szolgáltatást tudjanak nyújtani a fiataloknak, különösen a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok bevonásának elősegítésével.

A háromnapos Országos Találkozó egy jó alkalom volt arra is, hogy a partnerszervezetek meghallgassák a legfrissebb információkat az Erasmus+, az Európai Szolidaritási Testület, valamint a DiscoverEU lehetőségeiről.

Mindezen túl a miskolci Factory Aréna meglátogatása bepillantást engedett a helyi ifjúsági munkába: megismerhettük a történetét, a fiatalokkal való foglalkozás örömeit és nehézségeit, valamint azokat a programokat, amelyek a célcsoport bevonásával a „gyár” helyszínén valósulnak meg. A látogatás során egyéb, fiatalokkal foglalkozó szervezetek is bemutatkoztak, hogy minél szélesebb spektrumát ismerhessük meg a városi ifjúsági munkának. Ez az alkalom segített abban is, hogy az Eurodesk partnerek jó gyakorlatokkal, hatékonyan működő, példaértékű módszerekkel legyenek gazdagabbak annak érdekében, hogy saját maguk is átgondoltabban és minden forrást kihasználva támogassák saját fiatal közösségeiket.

A miskolci   találkozó mintegy   lezárása volt a Time to Move kampánynak, melynek keretében idén összesen 77 magyar esemény valósult meg. Ezek a programok alkalmat teremtettek a fiataloknak arra, hogy megismerkedjenek különböző nemzetközi mobilitási projektekkel.

Amennyiben kérdésed van, és érdekelnek a külföldi lehetőségek,  lépj kapcsolatba a legközelebbi Eurodesk partnerünkkel!