Adj hangot az álmaidnak – 2024 áprilisában újra itt az Európai Ifjúsági Hét!

2024.01.18.
Szervezeteknek ajánljuk

Adj hangot az álmaidnak – 2024 áprilisában újra itt az Európai Ifjúsági Hét!

Szeretnél többet megtudni az uniós lehetőségekről és szakpolitikákról? Megosztanád a véleményedet egy számodra fontos témáról? Részt vennél különböző eseményeken és beszélgetéseken? Akkor csatlakozz április 12-19. között az Európai Ifjúsági Héthez, és használd ki a lehetőséget és adj hangot az álmaidnak!

Április 12-19. között lesz az Európai Bizottság által kezdeményezett Európai Ifjúsági Hét 2024 (European Youth Week – EYW). Ezúttal a demokrácia és az európai választások kerülnek a középpontba, mivel az eseményt két hónappal a június 6-9-re tervezett európai választások előtt tartják. A tematikus hét fókuszában a fiatalok bevonása, aktív részvételük ösztönzése és polgári szerepvállalásuk előmozdítása áll.

 

Csatlakozz az EYW-hez, ha:

  • szeretnél szervezni és részt venni mindenféle tevékenységben Európa-szerte és azon túl;
  • megvitatnád a téged és barátaidat érintő témákat;
  • érdemi párbeszédet folytatnál politikai döntéshozókkal;
  • szeretnél többet megtudni az EU által kínált lehetőségekről, mint például az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület;
  • inspirálódnál más fiatalok izgalmas történeteiből;
  • szeretnéd megtudni, miért számít a szavazatod a közelgő európai választásokon.

 

Használd a térképet, mert:

  • szervezetként, ifjúsági szakemberként ide töltheted fel azokat az eseményeket, melyek az Európai Ifjúsági Héten valósulnak meg és hangsúlyozottan a fenti témákra fókuszálnak;
  • fiatalként pedig megtudhatod, milyen eseményekhez csatlakozhatsz Európa-szerte, hogyan vehetsz ezekben részt.

 

Amennyiben fiatalok csoportjaként, vagy ifjúsági szervezetként a fenti témákhoz kapcsolódó eseményt szervezel az Európai Ifjúsági Héten, akkor töltsd fel a részleteket az esemény térképre.

A feltöltéshez szükséged lesz EU loginra, amivel pl. minden Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület pályázó rendelkezik. Ha nem használtál még olyan felületet, ahova ezzel az azonosítóval tudsz belépni, akkor itt készíthetsz fiókot magadnak.

 

Kérdés esetén keress bennünket az eurodesk@tpf.hu e-mail címen.