A te hangod, a te Európád! konferencián jártunk

2024.02.21.
Szervezeteknek ajánljuk

A te hangod, a te Európád! konferencián jártunk

Február 16-án megrendezésre került A te hangod, a te Európád! Konferencia a Youth4Vote projekt keretein belül. Számos izgalmas program várt az érdeklődőkre az aktív állampolgárság és az Európai Unió témaköreihez kapcsolódóan.

Az eseményt Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője és Kaszás András, a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnöke nyitották meg, majd Szabó Andrea, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének igazgatója tartott gondolatébresztő előadást a magyar fiatalok állampolgári aktivitásával és közéleti érdeklődésével kapcsolatban.

 

 
 
Az EP-képviselői kerekasztal során Cseh Katalin, Gyöngyösi Márton és Ujhelyi István dr. beszélgettek az Európai Parlamentben folyó munkáról, az ezt követő közéleti vitán pedig a média és a fiatalok közéleti részvételének kapcsolatát boncolgatta a HVG-s Noémi Martini, a partizános Jakab Tóth és a mandineres Kohán Mátyás.
 
 
A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány VoxPop Vitajátékán a résztvevőknek izgalmas beszélgetésekben volt részük társadalmilag megosztó témákról, a Közélet Iskolája által szervezett Szerveződj! Érdekvédelmi Társasjátéknak köszönhetően pedig azt próbálhatták ki, milyen különböző állampolgári szerveződések bőrébe bújni és társadalmi ügyekért kiállni.
 
 
A konferenciát záró szervezeti börzén a magyarországi Eurodesk hálózat országos koordinációja is részt vett, amely során az érdeklődő fiatalok tájékozódhattak a rájuk váró hazai és európai lehetőségekről - és az aktivitásért cserébe pecséteket gyűjthettek a Youth4Vote útlevelükbe, valamint egy ajándékcsomaggal térhettek haza. 
Köszönjük szépen a meghívást a szervezőknek, bízunk benne, hogy a konferencia minden résztvevője pozitív és lelkesítő tapasztalatokkal, valamint értékes tudással gazdagodott - számunkra hatalmas élmény volt látni, ahogy ennyi aktív, közélet iránt érdeklődő fiatal összegyűlt egy eseményen. 

 

Az eredeti poszt a Tudatos Ifjúságért Alapítvány Facebook oldalán olvasható.