A koncertek mellett a nemzetközi lehetőségekről is szólt az idei EFOTT

2024.02.07.
Fiataloknak ajánljuk

A koncertek mellett a nemzetközi lehetőségekről is szólt az idei EFOTT

A fesztiválra látogató fiatalok a bulizás mellett játékos formában ismerkedhettek meg a nemzetközi programjainkkal.

A Tempus Közalapítvány idén is részt vett az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, az EFOTT fesztiválon.

A Velencei-tónál, Sukorón megrendezett négynapos eseményen A Te Utad! – Nemzetközi lehetőségek fiataloknak elnevezésű standnál ismertettük meg az érdeklődőkkel az Erasmus+ program, az Európai Szolidaritási Testület, az Eurodesk hálózat, a DiscoverEU, a CEEPUS program, valamint az államközi ösztöndíjak kínálta nemzetközi lehetőségeket.

Mindezt játékos formában tettük, hiszen az általános tájékoztatás mellett változatos aktivitásokkal készültünk a fesztiválra. 

                

A standunk látogatói olyan népszerű partijátékokkal tesztelhették az ösztöndíjprogramokkal és az Európai Unióval kapcsolatos tudásukat, mint a Dobble, a Tabu vagy a Jenga. Az Eurodesk hálózat által fejlesztett Time to Move kártyajátékot is lehetőségük volt kipróbálni a fiataloknak, a „Melyik a Te utad?” kvízünk segítségével pedig rájöhettek, hogy a külföldi önkéntesség, az ifjúsági csere vagy a nemzetközi felsőoktatási ösztöndíj illik-e hozzájuk a legjobban. 

A fesztiváljelenlétünket az online csatornáinkon is közvetítettük: az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak és az Erasmus+ Ifjúság és Eurodesk Facebook oldalainkon, valamint az ErasmusPlus HU és az Eurodesk_hu Instagram oldalunkon osztottunk meg helyszíni hangulatfotókat. A Tempus munkatársaihoz az alumni hálózatunk két tagja, az Európai Szolidaritási Testület volt önkéntesei csatlakoztak is standolóként, akiknek ezúton is köszönjük az élményeik megosztását és a programok népszerűsítését! A fesztivál ideje alatt rengeteg fiatal látogatott el A Te Utad! standhoz, és bízunk benne, hogy sokuk kedvet is kapott egy nemzetközi programban való részvételhez.

                           

 

A cikk az Erasmus+ oldalon jelent meg, ahol eredetiben olvasható.