Kategória 1

2023.05.22.
Híreink

35 éves az Erasmus: keressük a program arcait!

2023.05.22.
Híreink

35 éves az Erasmus: keressük a program arcait!

A Tempus Közalapítvány várja olyan korábbi vagy jelenlegi résztvevők és projektmegvalósítók jelentkezését, akik szívesen megosztanák legemlékezetesebb erasmusos élményeiket és tapasztalataikat.

Idén 35 éves az Erasmus+ program, ami az elmúlt három és fél évtizedben számtalan európai életére gyakorolt maradandó hatást. Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programja 1987-ben indult, aminek elsődleges fókuszában a felsőoktatási hallgatók külföldi mobilitása állt, azóta pedig már a szakképzési, köznevelési, felnőttoktatási és ifjúsági szektorban is lehetőséget biztosít a különböző kultúrák felfedezésére és a nemzetközi tapasztalatszerzésre.

Az Erasmus+ program egy életreszóló élményt nyújt a résztvevők számára, egyben elősegíti a szakmai és személyes fejlődést az oktatás és képzés minden területén. A születésnap alkalmából 2022-ben egész évben ünnepeljük a program eredményeit és felidézzük a legszebb pillanatait – ehhez keressük az Erasmus35 arcait, akik szívesen megosztanák a világgal erasmusos kalandjaikat.

Felhívásunkban azok jelentkezését várjuk, akik Erasmus-ösztöndíjasok voltak vagy jelenleg is ösztöndíjban részesülnek, illetve részt vettek, vagy jelenleg részt vesznek Erasmus-projektben, akár diákként, oktatóként, intézményi munkatársként, szakértőként vagy koordinátorként. A legjobb történeteket megosztjuk majd online csatornáinkon, közösségi média felületeinken, kiadványainkban és sajtómegjelenéseinkben, ezen kívül a születésnapi rendezvényünkön, a nyár elejére tervezett Erasmus35 konferencián is számítunk a program arcaira.

Bővebb információ és részletes felhívás a Tempus Közalapítvány honlapján olvasható.