Kategória 1

2021.11.25.
Híreink

Lezajlott az őszi Eurodesk Országos Találkozó

2021.11.25.
Híreink

Lezajlott az őszi Eurodesk Országos Találkozó

Két év után végre újra személyes jelenléttel valósulhatott meg az Eurodesk hálózat idei második országos találkozója. A visegrádi eseményen sor került az új multiplikátorok bemutatkozására, valamint az Eurodesk Qualifying Training Programme "Inclusion" modulja került feldolgozásra egy szakmai műhely keretében. A műhely nagyban támogatta, hogy a partnerek a jövőben is megfelelő minőségű és személyre szabott szolgáltatást tudjanak nyújtani a fiataloknak, különösen a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok számára.

A háromnapos Országos Találkozó őszi eseményének rendszerint valamelyik vidéki város ad otthont: ez hosszú idő után végre ismét így valósult meg 2021. november 17-19. között Visegrádon.

Az első napon bemutatkoztak a magyar hálózat új partnerei és szervezeti képviselői, és a résztvevők betekintést nyerhettek az idei év sikereibe és a jövő évi tervekbe. Tájékoztató előadást tartott az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programok fiatalokat érintő lehetőségeiről és aktualitásairól Máté Gergely, a Tempus Közalapítvány munkatársa, az Erasmus+ Ifjúsági csoport vezetője.

A második napon a hálózati partnerek az Eurodesk Qualifying Training Programme egyik legújabb modulját sajátították el, melynek célja az Eurodesk által nyújtott szolgáltatások minél inkluzívabbá tétele, a fiatalok minél szélesebb körének elérése érdekében. A visegrádi találkozó záró napján pedig új információkkal gazdagodhattak a Time to Move kampánnyal és a 2022-től szintén az Erasmus+ program részét képező DiscoverEU-val kapcsolatban.

A tavalyi év során a korlátozások miatt nem volt lehetőség a hálózat fennállásának 30. évfordulójának személyes megünneplésére, így erre szintén az Országos Találkozón került sor.