Eurodesk Survey 2019

2020.07.27. 16:07 Kategória: Szervezeteknek ajánljuk

Az Eurodesk Survey egy többnyelvű, egész Európára kiterjedő kutatás, amely az Eurodesk Brussels Link koordinálásával valósult meg. A kérdőívet a nemzetközi Eurodesk hálózat fejlesztette, fordította, majd terjesztette az európai fiatalok körében. Az online felület mellett a kérdőívet multiplikátorokon keresztül, valamint jelentős döntéshozókkal és partnerekkel folytatott együttműködések során jutatták el a fiatalokhoz.

Az Eurodesk Survey célja az volt, hogy összegyűjtse a 15 és 30 év közötti fiatalok tapasztalatait, élményeit és véleményüket. Különböző szempontok szerint vizsgálta az ifjúsági tájékoztatást (youth information) és a tanulói mobilitást, illetve egyszerre célozta a gyakran utazó (mobil) és a kevés utazási tapasztalattal rendelkező (non-mobil) fiatalokat. Elsősorban a fókuszában a fiatalok azon tapasztalatai voltak, amelyek a mobilitási információk keresésére vonatkoznak: milyen forrásokból tájékozódnak, és hogyan lehet őket elérni.  A kutatás eredményeként kirajzolódtak a tanulmányi mobilitás előnyei és akadályai; továbbá összegyűjtötték a fiatalok javaslatait azzal kapcsolatban, hogy az ifjúsági tájékoztatás a mobilitás lehetőségek terén milyen irányban fejlődhetne.

Az egyes felmérések végén jelentés összegzi a kutatás eredményeit és a fejlesztési javaslatokat helyi, nemzeti és európai szereplők számára.

Az Eurodesk Survey két évente kerül felmérésre.

A kapcsolódó publikációk ide kattinva érhetők el.

'Megosztom

Egységes európai portál segíti az álláskeresőket - Elérhető az új Europass online platform

Elindult az europass.eu oldal, amely számos szolgáltatással várja az álláskeresőket, tanulni vágyókat, munkáltatókat, tanárokat, oktatási intézményeket és karriertanácsadókat. A digitális platform nemcsak az önéletrajzírásban, hanem az álláskeresésben és a tudatos karrierépítésben is segíti a felhasználókat. Ezzel együtt modernebb megjelenést kapott az Europass önéletrajz is, amely már 15 éve van jelen Európában.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 1. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.

Eurodesk történetek: Karrier, Kahoot és a szülőség - 2. rész

Interjú Maczó Józseffel, a veresegyházi Támaszpont MOPKA munkatársával.