Kategória 1

2020.11.23.
Korábbi kampányaink

Time to Move: fedezd fel velünk Európát 2018-ban is!

2020.11.23.
Korábbi kampányaink

Time to Move: fedezd fel velünk Európát 2018-ban is!

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Európa-szerte a Time to Move kampányt, amelynek keretében egy hónapon keresztül több száz esemény – tájékoztató előadás, flashmob, koncert, workshop – zajlott Európa 25 országában.

Az idei évben az Eurodesk hálózat szervezésében megvalósuló eseménysorozattal ismét a nemzetközi mobilitási lehetőségekre hívták fel a figyelmet. A sokszínű online és offline programok célja az volt, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. 

2018-ban Európa szerte 25 ország részvételével több mint ezer esemény valósult meg a Time to Move kampány keretében. 

A Tempus Közalapítványnál működő Eurodesk Magyarország partnerszervezetei 78 eseményen összesen 4347 fiatalt értek el. Többek között Veresegyházon, Bácsalmáson, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Kecskeméten várták az érdeklődő fiatalokat a hazai Eurodesk hálózati partnerek.

Debrecenben például az Ifjúsági Házban különböző országokból érkező és helyben önkénteskedő fiatalok munkáit állították ki 2018. október 1-től 7-ig a VoluntArt kiállítás keretében. Győrben a Rügybázis Kulturális Egyesület külön erre az alkalomra készült zenével és koreográfiával mutatott be egy flashmobot. Székesfehérváron pedig az Európa Ifjúsága Egyesület fiatalok által készített óriásplakátokkal, valamint „élő könyvekkel” népszerűsítették a nemzetközi mobilitási programokat.