Kategória 1

2021.06.22.
Korábbi kampányaink

Európai Ifjúsági Hét 2021

2021.06.22.
Korábbi kampányaink

Európai Ifjúsági Hét 2021

A két évente megtartott Európai Ifjúsági Hét az Európai Unió egészére kiterjedő eseménysorozat, amelynek fő célja a fiatalok bevonása, és a fiataloknak szóló európai lehetőségek bemutatása. Fontos cél továbbá, hogy online és offline vitafórumokon, műhelysorozatokon és más rendezvényeken keresztül hívja fel a figyelmet a fiatalokat érintő legfontosabb kihívásokra, és ízelítőt adjon abból a számtalan lehetőségből, amit az uniós programok nyújtanak számukra.

A 2021. május 24-30 között, immáron tizedik alkalommal megrendezett Európai Ifjúsági Hét eseményei négy téma, az aktív társadalmi részvétel, a társadalmi befogadás és sokszínűség, az éghajlatváltozás, környezetvédelem és fenntarthatóság, illetve az egészség és a világjárványból való felépülés köré szerveződtek, de az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület által kínált nemzetközi programokat is megismerhették az érdeklődők.

Az Ifjúsági Hét kezdeményezéséhez hazánk országszerte 35 eseménnyel, több mint 3000 résztvevővel csatlakozott. Az Eurodesk hálózat hazai partnerei online workshopokkal, információs napokkal, konferenciákkal, podcast-ekkel várták az érdeklődőket.     
Ezeknek az eseményeknek köszönhetően a részt vevő fiatalok megtudhatták, milyen élmények várják őket külföldön, hogyan juthatnak #DiscoverEU vonatjegyhez, amellyel felfedezhetik Európát, milyen a külföldi önkéntesek élete, és azt is, hogyan lehet jelentkezni ezekre a programokra.         

Az Eurodesk hálózat erre a hétre időzítve indította el Instagram profilját, amely folyamatosan frissülő tartalmakkal, külföldön tartózkodó önkéntesek élménybeszámolóival, nemzetközi lehetőségekkel várja a látogatókat.

De nem csak a fiatalok, hanem a fiatalokkal foglalkozó szakemberek is hasznos információkhoz jutottak, hiszen az elérhető hazai és nemzetközi projektekkel számos lehetőség nyílik helyi közösségek, fiatalok informális csoportjainak támogatására.

Ha felkeltették érdeklődésedet az Európai Ifjúsági Hét eseményei, akkor látogass el az Európai Ifjúsági Portálra, vagy keresd fel Eurodesk partnereinket!