Kategória 1

2020.11.23.
Korábbi kampányaink

Európai Ifjúsági Hét 2019

2020.11.23.
Korábbi kampányaink

Európai Ifjúsági Hét 2019

Az Európai Ifjúsági Hét az Európai Bizottság kezdeményezése, hagyományosan két évente kerül megrendezésre egész Európában. 2019-ben már kilencedik alkalommal került megrendezésre és a fő témája: „A demokrácia és én”.

Az Európai Ifjúsági Hét az Európai Bizottság kezdeményezése, hagyományosan két évente kerül megrendezésre egész Európában. 2019-ben már kilencedik alkalommal került megrendezésre és a fő témája: „A demokrácia és én”. A hét célja, hogy elősegítse a döntéshozók és a fiatalok közötti párbeszédet, megmutassa az uniós programok hozzáadott értékét a fiatalok számára és elősegítse az új európai párbeszéd folyamatot (EU youth Dialogue). Mindemellett a tevékenységek mobilizálják a fiatalokat multiplikátor szerepkörben is az uniós programok és az Európai Ifjúsági Portál népszerűsítéséhez. 

A hét eseményei az Európai Parlamenti választások előkészítésére szolgálnak. A szavazás nemzeti és európai szinten a legfontosabb kifejezése a demokratikus részvételnek, de nem az egyetlen. Fontos, hogy a választások között is részt vegyenek a fiatalok a közügyekben akár önkéntesként, akár más közösségi tevékenységen keresztül.

A hét kiemelt prioritása a fiatalok aktív részvétele a társadalomban, valamint a fiatalok és a döntéshozók között európai szinten zajló strukturált párbeszéd. A strukturált párbeszéd célja a fiatalok és a döntéshozók közötti párbeszéd erősítése annak érdekében, hogy a fiatalok elmondhassák a véleményüket az őket érintő kérdésekben, és ötleteik és álláspontjuk eljusson az uniós döntéshozókig.

Az Európai Ifjúsági Hét kezdeményezés fontos célja a figyelemfelkeltés: hogyan tudnak a fiatalok aktívan részt venni a társadalomban, és mit tehetnek azért, hogy meghallják a hangjukat.

 

A tevékenységek során országszerte a fiatalokat bevonó, megmozgató, információs és közösségi események (információs tevékenységek, flash-mobok, közösségi aktivitások, aktív bevonó programok, amelyek illeszkednek az Európai Ifjúsági Hét témáihoz és célkitűzéseihez) valósultak meg.

A régiós események az Európai Ifjúsági Héten hozzájárultak az Erasmus+ Program és az Európai Szolidaritási Testület népszerűsítéséhez, minőségi pályázatok létrejöttéhez, valamint a pályázati sikerek, eredmények kommunikációjához.