Kategória 1

2024.01.22.
Fiataloknak ajánljuk

Számtalan lehetőség vár rád 2024-ben is!

2024.01.22.
Fiataloknak ajánljuk

Számtalan lehetőség vár rád 2024-ben is!

Megismernéd Európát, de nem tudod melyik mobilitási program passzol hozzád igazán? Nézz szét lehetőségink között és találd meg a hozzád passzolót!

DiscoverEU Erasmus+ ifjúsági csere Külföldi önkéntesség

Szolidaritási projekt Erasmus+ felsőoktatás

DiscoverEU

Kiknek szól: 18 éveseknek

18 éves leszel és bejárnád Európát? Akkor idén mindenképp csapj le egy Interrail jegyre! Jelentkezhetsz egyedül vagy barátokkal erre a páratlan lehetőségre, amit a DiscoverEU program nyújt.

A programban való részvételre évente kétszer van alkalmuk jelentkezni a 2024-ben 18. életévüket betöltött vagy betöltő fiataloknak. Legközelebb áprilisban lesz erre lehetőséged, figyeld a weboldalunkat, vagy kövesd az eurodesk_hungary Instagram oldalt a legfrissebb információkért!

Tudj meg többet a DiscoverEU-ról

 

Ifjúsági csere

Kiknek szól: 13-30 év közötti fiatalok

Kerülöd az unalmat és szeretnéd mozgalmasan tölteni a szabadidődet? Szeretnél tapasztalatot és élményeket szerezni külföldön, vagy éppen idehaza töltenéd el az időt nemzetközi környezetben? Akkor az Erasmus+ ifjúsági cserékben biztosan megtalálod, amit keresel!

Vedd fel a kapcsolatot a hozzád legközelebbi Eurodesk partnerrel, és jelezd a részvételi szándékodat! Tanulj kötetlen hangulatban, gyakorlatokon keresztül például fotózásról, a környezetvédelemről vagy az internet lehetőségeiről és veszélyeiről.

Nem kell aggódnod a pénz miatt, hiszen a cseréken az utazást, a szállást és az étkezést is az Európai Unió finanszírozza.

Vedd fel a kapcsolatot partnereink egyikével

 

Külföldi önkéntesség (ESC)

Kiknek szól: 18-30 év közötti fiatalok

Hiszel benne, hogy közösen jobb hellyé tehetjük a világot? Hasznosan töltenéd el a gap yeart vagy már diplomásként szeretnéd magadat próbára tenni? Akkor a nemzetközi önkéntességet neked találták ki!

Az egyéni önkéntesség során 2-12 hónapon keresztül segítheted a külföldi fogadószervezeted munkáját. Bekapcsolódhatsz a munkafolyamatokba, tapasztalatot szerezhetsz, de legfőképp segíthetsz mosolyt csalni mások arcára, miközben te is új dolgokat tanulsz meg. Ezt nem csak egyedül, de barátokkal is megteheted, mivel lehetőséged van csoportos külföldi önkéntességben is részt venni, akár 2-8 héten át.

Az Európai Szolidaritási Testület nem csak az utazási költségeidet, a lakhatásodat és az ellátásodat fogja állni, de még zsebpénzt és biztosítást is nyújt számodra!

Az első lépések az önkéntességhez

 

Szolidaritási projekt

Kiknek szól: 18-30 év közötti fiataloknak (minimum 5 fős csoportoknak)

Szívügyed a helyi közösség életének fejlesztése? Nem tudod tétlenül nézni, ahogy a problémákat figyelmen kívül hagyják? Tapasztald meg milyen, amikor egy ötlet valósággá válik!

Erre ad lehetőséget a Szolidaritási projekt, aminek keretein belül fiatalok minimum 5 fős csoportja 2-12 hónapos projekteket valósíthat meg azért, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a helyi közösség életére. Ehhez az Európai Szolidaritási Testület havi 630 eurós támogatást is nyújt!

Valósítsd meg a saját projekted

 

Erasmus+ a felsőoktatásban

Kiknek szól: felsőoktatásban tanulóknak

Szeretnéd megismerni egy másik ország kultúráját, kapcsolatokat építenél vagy érdekel milyen az Erasmus+ életérzés? Akkor semmiképp se halaszd el ezt a lehetőséget!

Az Erasmus+ program az egyik legismertebb nemzetközi mobilitási lehetőség Magyarországon, aminek keretében akár 2-12 hónapon keresztül tanulhatsz a külföldi egyetemek egyikén, vagy a szakmai gyakorlatodat is elvégezheted.

A pályázásról, valamint a pályázati feltételekről a saját felsőoktatási intézményed tud bővebb információt szolgáltatni. Minden esetben az intézményed nemzetközi koordinátorától kapott információkra támaszkodj!

Legyél te a következő ösztöndíjas

 

Kérdésed van? Kezdd velünk!

Ha elakadtál a keresésben vagy nehezen igazodsz el a sok információ között, akkor keresd fel az Eurodesk Magyarország munkatársait, akik személyre szabott, hiteles, valós élményeken alapuló, naprakész információkkal tudnak segíteni.

 

Élj a lehetőségekkel és hozd ki a legtöbbet az idei évedből (is)!