Mondd el a véleményed az Erasmus+ nyilvános konzultáción!

2023.10.25.
Szervezeteknek ajánljuk

Mondd el a véleményed az Erasmus+ nyilvános konzultáción!

Elindult az Erasmus+, az Európai Unió kiemelt oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramjáról szóló nyilvános konzultáció. A Te visszajelzésed is segít a jelenlegi és az azt megelőző Erasmus+ programok értékelésében.

A Bizottság nyilvános konzultációt indított az EU valamennyi nyelvén, hogy összegyűjtse az állampolgárok és szervezetek véleményét az Erasmus+ programmal kapcsolatban.

Nem számít, hogy tanuló, oktató, ifjúságsegítő, vagy egy küldő szervezet munkatársa vagy, esetleg nem kormányzati szervezetnél vagy a civil szektorban dolgozol. Országtól, kortól és háttértől függetlenül mindenki véleményére kíváncsiak.

 

? A program célkitűzései megfelelnek-e a mai igényeknek?

? Mennyire sikerül az Erasmus+ programnak csökkenteni az ökológiai lábnyomot, elérni a kevesebb lehetőséggel rendelkezőket? Mennyire teljesíti a program a kitűzött célokat?

? Mennyire befogadó és egyszerű a program?

 

Az eredmények segítenek majd:

  • az információk gyűjtésében a jelenlegi programban bevezetett újdonságokról, mint például az Európai Egyetemek, a Szakmai Kiválósági Központok és az Erasmus+ Tanárképző Akadémiák;
  • betekinteni abba, hogy hogyan haladnak a társadalmi befogadás megerősítésére irányuló intézkedések;
  • a program rugalmasságára és a jövőbeli programokra vonatkozó javaslatok és vélemények összegyűjtésében.

A nyilvános konzultáció továbbá hozzájárul az Erasmus+ program általános teljesítményének értékeléséhez, a folyamatban lévő Erasmus+ program (2021-2027) félidős értékeléséhez, valamint az elődprogram (2014-2020) végső értékeléséhez.

 

Mondd el véleményedet a december 8-ig tartó nyilvános konzultáción! Járulj hozzá Te is ahhoz, hogy az Erasmus+ még jobb legyen!

 

A felhívás eredetiben az Ifjúsági Portálon olvasható.