Letölthető a 2019-es NAVIGÁTOR SZAKMAI MŰHELYNAP hivatalos kiadványa

2020.11.12.
Szervezeteknek ajánljuk

Letölthető a 2019-es NAVIGÁTOR SZAKMAI MŰHELYNAP hivatalos kiadványa

Az Európai Bizottság támogatásával működő Euroguidance, Eurodesk, EURES, Europass hálózatok, valamint az EKKR Nemzeti Koordinációs Pont magyarországi képviselői 2019. november 05-én közös szakmai műhelynapot szerveztek Budapesten, melynek központi témái az életpálya-átmenetek és a mobilitást támogató hálózatok voltak.

A szakmai műhelynap célja az volt, hogy a tanulási, munkavállalási, önkéntes vagy egyéb célú mobilitási tanácsadásban dolgozó szakemberek számára segítséget nyújtson a mindennapokban, valamint hogy interaktív módon gyakorlati tapasztalatokat mutasson be.

A program három különböző szekciót kínált:

  • Az első, „Gondolkodjunk rendszerben” című szekcióban hallhattunk az Europass (Szabó Csilla), az EURES (Farkas László) és az EKKR Nemzeti Koordinációs Pont (Balogh Edit) jelenlegi feladatairól és jövőbeli fejlesztéseiről.
  • „Fiatalok a Fókuszban” címmel az Ifjúsági Garancia Program (Gede Eszter), az Európai Szolidaritási Testület (Vincze Xénia) és a Pact4Youth (Nedeczky Lilla) képviselői ismertették eddigi tapasztalataikat, észrevételeiket arról, hogyan lehet segíteni a fiatalokat a munkavállalásban, a szakképzésben és a karrierépítésben.
  • A harmadik, „Hogyan fejlesszük hálózatainkat?” című szekcióban a különböző hálózataink – pályaorientációs hálózatok Európában (Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors), Eurodesk (Bertalan Zsófia), EFOP (Ütőné dr.Visi Judit) – fejlesztésének tervei kerültek bemutatásra.
  • A szekciók után öt párhuzamosan futó módszertani gyakorlati műhelymunka várta a csoportokat gyakorlati tapasztalatokat bemutató interaktív játékokkal, végül pedig a „Reality Check” című panelbeszélgetés zárta a műhelynapot, melynek során a fiatalok élményalapú tanulásáról, illetve a karrier-tanácsadásról esett szó.


     
  • A Navigátoron 2019 Szakmai Műhelynap előadásainak és programjának teljes anyaga ide kattintva tölthető le.