LÉGY JÓL! TÉGY JÓT! - MŰHELYMUNKA A MENTÁLIS EGÉSZSÉG ÉS JÓLLÉT FONTOSSÁGÁRÓL AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN

2022.07.14.
Szervezeteknek ajánljuk

LÉGY JÓL! TÉGY JÓT! - MŰHELYMUNKA A MENTÁLIS EGÉSZSÉG ÉS JÓLLÉT FONTOSSÁGÁRÓL AZ IFJÚSÁGI MUNKÁBAN

A magyar nemzeti iroda 2020-ban csatlakozott a „Mental health in Youth Work” elnevezésű, az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programok nemzeti irodái között létrejött stratégiai együttműködéshez. Ebben a partnerségben 14 nemzeti iroda dolgozik együtt annak érdekében, hogy olyan személyre szabott támogatást nyújtson a pályázóknak, amely lehetővé teszi mentális problémával küzdő fiatalok bevonását és aktív részvételét különböző projektekben.

A műhelymunka célja a mentális egészséggel és jólléttel kapcsolatos fontos ismeretek közös felfedezése és átadása, ill. a meglévő tudás közös alapra helyezése a projektmegvalósítás gyakorlatának tekintetében. Fel szeretnénk hívni a projektmegvalósító szakemberek figyelmét a téma fontosságára, és a saját lehetőségeikre. Cél, hogy a résztvevők számára kézzelfoghatóbb legyen a mentális egészség témája, tudják milyen jelekből ismerhetőek fel a beavatkozást igénylő helyzetek.  Célunk továbbá, hogy a fiatalokkal dolgozók tudatosítsák és bővítsék saját eszköztárukat, amikkel hatni tudnak mind saját maguk, mind a fiatalok jóllétére. 

Időpont: 2022.09.23. 10:00-17:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1073 Budapest, Kéthly Anna tér 1., VI. emelet Brüsszel terem)

Olyan ifjúsági területen dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek valamilyen projektmegvalósítói tapasztalattal az Európai Szolidaritási Testület és/vagy az Erasmus+ program ifjúsági területén. Amennyiben a szervezet minőségi tanúsítvánnyal vagy Erasmus-akkreditációval rendelkezik ifjúsági területen, úgy az előnyt jelent a jelentkezés során.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 12., 12:00

Részletek és regisztráció a Tempus Közalapítvány weboldalán.