Kategória 1

2023.07.26.
Fiataloknak ajánljuk

Hallgasd meg a legutóbbi Európa a szolidaritásról beszél podcast epizódot!

2023.07.26.
Fiataloknak ajánljuk

Hallgasd meg a legutóbbi Európa a szolidaritásról beszél podcast epizódot!

Hogyan képez hidat a szolidaritás a fogva tartott fiatalok és a társadalom többi tagja között? Az "Európa a szolidaritásról beszél" című sorozat ezt a témát járja körül - eddig 19 epizódban!

Az "Európa a szolidaritásról beszél" podcast végigvezet Európán keresztül és túl, keresve a szolidaritásról szóló közös narratívát, amelyet civil társadalmi aktivisták és kutatók inspiráltak.

A legutóbbi epizódban a SALTO Európai Szolidaritási Testület (ESC) tapasztalataikról kérdezte a lettországi Linda Ulanet és a spanyol Daniel Gismerat, akik börtönökben élő fiatalok számára valósítottak meg programokat.

Mi történik, ha a szolidaritási projektekbe olyanokat vonnak be, akiket kirekesztettek a társadalomból? A börtönök eleve akadályozzák a részvételt, de mi történik azokkal a fiatalokkal, akik formálódó éveik egy részét akadályok között töltik?

A 19. epizódban Lindával és Daniellel együtt vizsgálják meg ezt a kérdést:

  • hogyan lehet a szolidaritással hidat képezni a fogva tartott fiatalok és a társadalom többi tagja között;
  • és hogyan támogatják a projektjeikkel a fogvatartottakat abban, hogy a büntetésük lejártával vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba.

Hallgasd meg a podcastot a SALTO ESC-n, vagy a Spotify-on, a GooglePodcast-on, az Apple Podcaston vagy a YouTube-on keresztül!

 

A cikk eredetiben az Ifjúsági Portálon olvasható.