Felmérés az Ifjúság Európai Évének hatásairól

2023.05.31.
Az Ifjúság Európai Éve 2022

Felmérés az Ifjúság Európai Évének hatásairól

Az Európai Bizottság szervezetek és fiatalok véleményére kíváncsi az Ifjúság Európai évében megvalósult programokról.

2022-ben zajlott az Ifjúság Európai Éve, amely számos rendezvényt és tevékenységet nyújtott a fiataloknak. A tematikus év arra irányult, hogy fokozza az Európai Unió, az uniós tagállamok, valamint a regionális és helyi szervezetek azon törekvéseit, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg, ösztönözzenek és támogassanak ötleteik megvalósításában, valamint új lehetőségeket biztosítsanak számukra.

Az Ifjúság Európai Éve sikerességét mutatja, hogy Európa-szerte 72 országban összesen 12.879 program valósult meg, amelyből 99-et szerveztek magyar Eurodesk partnerszervezetek, az év célkitűzéseihez alkalmazkodva.

Ezen évre reflektálva az Európai Bizottság két értékelő kérdőívet állított össze, hogy felmérje a megvalósult programokat és azok hatásait, valamint nyomon kövesse a felmerülő új ötleteket, terveket. Ennek kitöltésére kérik egyrészt azon szervezeteket, akik a tervezésben és végrehajtásban vettek részt, eseményt valósítottak meg a tematikus év keretein belül; másrészt egy külön felmérésben a fiatalok tapasztalataira, meglátásaira kíváncsiak.

A szervezeteknek, stakeholdereknek szánt kérdőív kitöltésének határideje 2023. március 21.

A fiatalokat célzó felmérés kitöltési határideje pedig 2023. március 25.