Kategória 1

2021.11.10.
Fiataloknak ajánljuk

Legyél te a következő Eurodesk gyakornok!

2021.11.10.
Fiataloknak ajánljuk

Legyél te a következő Eurodesk gyakornok!

A Tempus Közalapítvány keretében működő Eurodesk Magyarország kommunikációs gyakornokot keres a 2021/2022-es tanévre.

Az Eurodesk az Európai Bizottság támogatásával működő ifjúsági információ-szolgáltató hálózat, amelynek az EU tagállamaiban, valamint 9 további országban több mint 1500 regionális és helyi partnere van. Ezekben az irodákban szakemberek nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást a fiataloknak. A hazai Eurodesk hálózatot az Eurodesk Magyarország koordinálja. Az országos koordinátorok fejlesztő munkát végeznek az ifjúsági információ-szolgáltatás területén, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Olyan gyakornok jelentkezését várjuk, aki nem ijed meg az önálló feladatoktól, szeretne fejlődni és munkatapasztalatot szerezni. Változatos feladatok várnak rá: kommunikációs felületeink kezelése (honlap, Facebook, Instagram, Eurodesk Opportunity Finder stb.), aktív közreműködés az iroda napi szintű munkájában; európai és magyar hírek folyamatos figyelése, információk továbbítása a magyar hálózatnak; részvétel szervezőként, kiállítóként, információ-szolgáltatóként az Eurodesk online és jelenléti rendezvényein.

Egy fiatalos csapat tagja lehetsz, tapasztalatot szerezhetsz a nemzetközi ifjúsági munka és a hazai civil szféra területén, és – egyéni érdeklődésedtől függően – betekintést nyerhetsz különböző nemzetközi ösztöndíjprogramok működésébe, a hazai és európai oktatási-képzési szakpolitikákba is.

Előnyt jelent, ha jó az íráskészséged magyar és angol nyelven is, jártasággal rendelkezel online kommunikációs eszközök használatában, gyakorlatias hozzáállású vagy és érdeklődsz a nemzetközi mobilitás iránt - esetleg vettél is már Erasmus+ vagy Európai Szolidaritási Testület projektben. Olyan jelölt jelentkezését várjuk, aki hosszútávra szóló gyakornoki helyet keres, legalább heti 20 órában.

A gyakorlat megkezdésének időpontja 2021. október 01. (egyeztetés tárgyát képezi)

A jelentkezők önéletrajzát és motivációs levelét az eurodesk@tpf.hu e-mail címre várjuk 2021. szeptember 10-ig.