Kategória 1

2021.04.27.
Fiataloknak ajánljuk

Érkezik az Európai Ifjúsági Hét!

2021.04.27.
Fiataloknak ajánljuk

Érkezik az Európai Ifjúsági Hét!

Május 24-30. között Európa-szerte ünneplik az ifjúság hetét. A hét szlogenje: Our future in our hands – Kezünkben a jövőnk!

A kétévente megrendezett Európai Ifjúsági Hét (EYW – European Youth Week) célja, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy európai szinten középpontba kerüljenek a fiatalok számára fontos témák, az őket célzó EU-s lehetőségek és sikersztorik. Az idei év szlogenje (Our future in our hands) az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2021-2027 közötti időszakához hasonlóan az alábbi fókusztémákhoz kapcsolódik:

  • aktív társadalmi részvétel;
  • fenntarthatóság, éghajlatváltozás és környezetvédelem;
  • társadalmi befogadás és sokszínűség;
  • az egészségügy támogatása;
  • digitalizáció.

Az Ifjúsági Héten a hagyomány szerint rendezvények sorozata valósul meg; idén a járványhelyzetre való tekintettel online eseményekre lehet számítani Európai-szerte. A folyamatosan bővülő esemény-lista az Ifjúsági Hét hivatalos oldalán lesz elérthető.

Stay tuned! Ha nem szeretnétek lemaradni a lehetőségekről, kövessétek Erasmus+ ifjúság és Eurodesk Facebook oldalunkat, ahol nemcsak az izgalmas, várható eseményeket osszuk meg, hanem a társadalmi részvétel kapcsán is érdekes anyagokat olvashattok!