Kategória 1

2022.02.07.
Fiataloknak ajánljuk

Érdekelnek az Európai Bizottság gyakornoki lehetőségei?

2022.02.07.
Fiataloknak ajánljuk

Érdekelnek az Európai Bizottság gyakornoki lehetőségei?

Évente kétszer az Európai Bizottság öt hónapos fizetett gyakornoki lehetőséget biztosít végzős egyetemi hallgatóknak adminisztratív vagy fordítói területen. A gyakorlatot március vagy október elsején lehet megkezdeni.

Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy gyakorlati élményeken keresztül tapasztalhasd meg az uniós intézmények, szervek vagy ügynökségek működését. A munkavégzés helye lehet Brüsszel, Luxemburg, vagy az Európai Unió bármely másik városa, ahol található uniós ügynökség.

Samuel Janyszek jelenleg is gyakorlatát tölti az Európai Bizottság Oktatási, Ifjúsági, Sport- és Kulturális Főigazgatóságánál. A vele készült interjúban megosztja tapasztalatait, illetve hasznos tippeket és tanácsokat is ad azok számára, akik jelentkezni szeretnének a gyakornoki programba.

Hallgasd meg az interjút itt.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor tartsd észben, hogy a lehetőség minden évben két pályázati időpontra vonatkozik, így még van esélyed alaposan felkészülni a következőre, vagy az azt követőre. A gyakornoki programról bővebben itt olvashatsz.