Kategória 1

2023.05.31.
Fiataloknak ajánljuk

Alakítsd Te is Európa digitális jövőjét!

2023.05.31.
Fiataloknak ajánljuk

Alakítsd Te is Európa digitális jövőjét!

Az Európai Bizottság immár harmadik éve támogatja az aktuális témákról szóló napi, elgondolkodtató és megbízható tartalmak készítését Európa-szerte az európai fiatalok számára.

A 2020-ban és 2021-ben megvalósuló két kísérleti projektet követően ez a pályázati felhívás az Európai Parlament „Európai nyilvános szféra: új online médiaajánlat az európai fiatalok számára” című előkészítő intézkedését valósítja meg. Idén a kiírás lényegesen magasabb, 9 millió eurós költségvetéssel rendelkezik, ami lehetőséget biztosít nagyobb, hosszabb időtartamú (kb. 18 hónapos) projektekre, akár 80%-os megemelt uniós társfinanszírozás mellett.

A felhívás célja, hogy közelebb hozza az EU-t a fiatalokhoz, ösztönözze őket arra, hogy aktív állampolgárokká váljanak, és határokon átívelő kapcsolatot teremtsenek. Ezzel hozzájárul a 2022-es Ifjúság Európai Évéhez is. Ennek a lépésnek az a célja, hogy növelje a különböző nyelveken elérhető online információk elérhetőségét olyan európai témákkal kapcsolatban, amelyek az EU-szerte érintik a fiatalokat több nézőponton keresztül. A projekteknek törekedniük kell aktív viták generálására és ifjúsági események megszervezésére. A támogatási megállapodások tartalmazni fognak egy függetlenségi chartát, amely biztosítja, hogy a támogatottak tartalmai politikai beavatkozás nélkül működjenek.

A projekteknek 2023 márciusa/áprilisa körül kell elkezdődniük, 18 hónapos indikatív időtartammal.

A Bizottság 3 vagy 4 pályázat finanszírozására számít, a maximális támogatási összeg 3,5 millió euró. A társfinanszírozás maximális mértéke az elszámolható költségek 80%-a, a pályázók ennél alacsonyabb önrészt is javasolhatnak.

Elvárt eredmények
  • Együttműködés legalább 5 különböző EU tagállam szervezetei között;
  • Napi, elgondolkodtató tartalom készítése az aktuális események körül, innovatív, határokon átnyúló szerkesztői folyamatok révén;
  • Tájékoztatási terv a lehető legtöbb európai fiatal eléréséhez;
  • Terjesztés saját csatornákon, partnerwebhelyeken, blogokon és/vagy közösségi média hálózatokon keresztül;
  • Izgalmas beszélgetések és ifjúsági rendezvények.

 

További információk
  • A felhívás, a jelentkezési form és a kapcsolódó dokumentumok ezen a linken, a lap alján találhatóak.
  • Kérdéseket angol nyelven erre az e-mail címre lehet küldeni 2022. október 19-ig: CNECT-NEWSMEDIA@ec.europa.eu
  • Egyéb támogatási lehetőségek és hírek elérhetőek
  • Feliratkozhat, hogy automatikus értesítéseket kapjon amikor a médiával kapcsolatos cikkeket közzéteszik a CNECT webhelyén.
  • Nézze meg a 2021-es projekteket itt

Jelentkezési határidő: október 24.