Alakítsd Te is Európa digitális jövőjét!

2022.08.18.
Európai Szolidaritási Testület és Erasmus+

Alakítsd Te is Európa digitális jövőjét!

Az Európai Bizottság immár harmadik éve támogatja az aktuális témákról szóló napi, elgondolkodtató és megbízható tartalmak készítését Európa-szerte az európai fiatalok számára.

A 2020-ban és 2021-ben megvalósuló két kísérleti projektet követően ez a pályázati felhívás az Európai Parlament „Európai nyilvános szféra: új online médiaajánlat az európai fiatalok számára” című előkészítő intézkedését valósítja meg. Idén a kiírás lényegesen magasabb, 9 millió eurós költségvetéssel rendelkezik, ami lehetőséget biztosít nagyobb, hosszabb időtartamú (kb. 18 hónapos) projektekre, akár 80%-os megemelt uniós társfinanszírozás mellett.

A felhívás célja, hogy közelebb hozza az EU-t a fiatalokhoz, ösztönözze őket arra, hogy aktív állampolgárokká váljanak, és határokon átívelő kapcsolatot teremtsenek. Ezzel hozzájárul a 2022-es Ifjúság Európai Évéhez is. Ennek a lépésnek az a célja, hogy növelje a különböző nyelveken elérhető online információk elérhetőségét olyan európai témákkal kapcsolatban, amelyek az EU-szerte érintik a fiatalokat több nézőponton keresztül. A projekteknek törekedniük kell aktív viták generálására és ifjúsági események megszervezésére. A támogatási megállapodások tartalmazni fognak egy függetlenségi chartát, amely biztosítja, hogy a támogatottak tartalmai politikai beavatkozás nélkül működjenek.

A projekteknek 2023 márciusa/áprilisa körül kell elkezdődniük, 18 hónapos indikatív időtartammal.

A Bizottság 3 vagy 4 pályázat finanszírozására számít, a maximális támogatási összeg 3,5 millió euró. A társfinanszírozás maximális mértéke az elszámolható költségek 80%-a, a pályázók ennél alacsonyabb önrészt is javasolhatnak.

Elvárt eredmények
  • Együttműködés legalább 5 különböző EU tagállam szervezetei között;
  • Napi, elgondolkodtató tartalom készítése az aktuális események körül, innovatív, határokon átnyúló szerkesztői folyamatok révén;
  • Tájékoztatási terv a lehető legtöbb európai fiatal eléréséhez;
  • Terjesztés saját csatornákon, partnerwebhelyeken, blogokon és/vagy közösségi média hálózatokon keresztül;
  • Izgalmas beszélgetések és ifjúsági rendezvények.

 

További információk
  • A felhívás, a jelentkezési form és a kapcsolódó dokumentumok ezen a linken, a lap alján találhatóak.
  • Kérdéseket angol nyelven erre az e-mail címre lehet küldeni 2022. október 19-ig: CNECT-NEWSMEDIA@ec.europa.eu
  • Egyéb támogatási lehetőségek és hírek elérhetőek
  • Feliratkozhat, hogy automatikus értesítéseket kapjon amikor a médiával kapcsolatos cikkeket közzéteszik a CNECT webhelyén.
  • Nézze meg a 2021-es projekteket itt

Jelentkezési határidő: október 24.