Kategória 1

2024.06.06.
Ifjúsági csere

Ifjúsági csere Spanyolországban

2024.06.06.
Ifjúsági csere

Ifjúsági csere Spanyolországban

Nemzetközi ifjúsági cserének köszönhetően jártunk Spanyolországban.

Csapatunk február 23-tól március 1-ig egy spanyol Erasmus+ ifjúsági cserén vett részt Murcia régióban, ahol a Fiatalok a részvételért Egyesületet képviseltük. Közel egy napos utunk volt Pécsváradról a Calarreonai szálláshelyre, ahol rögtön egy arapapagáj üdvözölt minket spanyolul. Már az első napon megismerkedtünk egy kicsit a többi résztvevővel, ami a további napokban folytatódott a csapatépítő programokon. A hajnalig tartó beszélgetések, partik által is összekovácsolódott a csapat, barátságok alakultak ki.

A résztvevők Lengyelországból, Szlovákiából, Észak-Macedóniából, és a szállástól 40 km-re fekvő Lorca városból érkeztek. A programelemek a kritikus gondolkodásra, érzelmi intelligenciára fókuszáltak. Olyan feladatokat oldottunk meg, melyeknek a sémáit a saját életünkben, Erasmus+ projekten kívül is kiválóan lehet hasznosítani. A projekt helyszíne Murcia régió délkeleti részén található, a mellettünk lévő öböl már Almeria régió része. Két nap kivételével napsütéses időnk volt, 20 fokos hőmérséklettel. A tenger vize már kicsit hidegebb volt (15 fok körüli), de néhányan így is bementünk.

Ellátogattunk Aguillasba is, ami egy nagyon hangulatos kisváros szép kikötőkkel, hegyekkel. A spanyol karnevál idején mentünk, így több száz jelmezes emberbe botlottunk az utcán. Élményekkel gazdagodva, barátokat szerezve, és nem utolsó sorban fejlettebb angol nyelvtudással tértünk haza. Biztosan kijelenthetjük, hogy egyikünknek sem ez volt az utolsó Erasmus programja!

Kovács Bálint


Az Erasmus+ ifjúsági csere egy olyan lehetőség, amelyen keresztül más európai fiatalokat ismerhetsz meg, miközben különböző témákra tanulhatsz nemformális módon. Ha te is kipróbálnád, akkor érdeklődj az aktuális projektekről az Eurodesk partnereknél, vagy böngéssz a lehetőséggel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok között.