Kategória 1

2024.06.06.
Ifjúsági csere

iCitizen 2.0 ifjúsági csere

2024.06.06.
Ifjúsági csere

iCitizen 2.0 ifjúsági csere

A Fiatalok a részételért Egyesület az Erasmus+ program keretein belül szervezett március 7-13. között Liptódon ifjúsági cserét. A programra 6 országból érkeztek résztvevők (Horvátország, Csehország, Olaszország, Litvánia, Portugália, Magyarország). A téma az internet megismerése és helyes használata volt.

Az első nap egymás megismeréséről szólt. Szerencsére nagyon aktív és nyitott személyeket ismerhettünk meg. A hajnalig tartó beszélgetések és az emberek közvetlenségének köszönhetően szoros barátságok alakultak ki.

Egy helyi konyha szakácsai főztek nekünk napi háromszor, ahol csak kiváló magyar ételeket szolgáltak fel. A külföldiek nagyon szerették ezeket az ételeket, bár eléggé meglepte őket a rengeteg paprika használata.

Két kiránduláson vettünk részt. Az egyik egy erdei túra volt Liptód környékén, ahol gyönyörű tájakat láttunk. Egy másik nap pedig Pécsre utazott a társaság, ahol szabad program volt. Volt aki a várost szerette volna megismerni és körbejárni, mások bevásárlótúrára mentek.

A héten sok mindent tanultunk, például azt, hogy az álhírek hogyan ismerhetők fel és hogyan szűrhetők ki az életünkből. Megtudtuk, hogy mik az internet előnyei és hátrányai. És nem utolsó sorban az angol tudásunk is sokat fejlődött.

A vasárnapi búcsúzkodás nagyon nehéz volt, mert szoros kapcsolatok alakultak ki. Reméljük, hogy a résztvevőkkel többször is találkozhatunk még. Biztosan kijelenthetjük, hogy nem ez volt az utolsó Erasmus+ projektünk.

Gál Dorina és Tóka Gréta


Az Erasmus+ ifjúsági csere egy olyan lehetőség, amelyen keresztül más európai fiatalokat ismerhetsz meg, miközben különböző témákra tanulhatsz nemformális módon. Ha te is kipróbálnád, akkor érdeklődj az aktuális projektekről az Eurodesk partnereknél, vagy böngéssz a lehetőséggel kapcsolatos leggyakoribb kérdések és válaszok között.